Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 15°C
Çar 16°C
Per 17°C

Sesli, “İsmimizi silselerde tarih unutmaz” 

Sesli, “İsmimizi silselerde tarih unutmaz” 
27 Şubat 2024 23:18
71
A+
A-

Sesli, “İsmimizi silselerde tarih unutmaz” 

 

İyi Parti Kdz. Ereğli belediye Başkan Adayı Murat Sesli ve Belediye Meclis Üyesi Adayları Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ziyaretlerini sürdürüyor.

 

İyi Parti ekibi bugün Kdz. Ereğli Ziraat Odası, Erdemir Vakfı ve Erdemir Emeklileri Derneği ve Kdz. Ereğli Şoförler Otomobilciler ve Esnaf Odası’nı ziyaret etti.

 

İlk olarak Kdz. Ereğli Ziraat Odası Başkanı Zafer Yalman ve Yönetimini ziyaret eden heyet, Başkan Yalman’a görevinde başarılar diledi.

Görevlerin gelip geçici olduğunu vakti zamanı geldiğinde bırakılması gerektiğine vurgu yapan, Kdz. Ereğli Önceki Dönem Belediye Başkanı Murat Sesli, Kdz. Ereğli Ziraat Odası Onursal Başkanı Adil Pulat’ı örnek gösterdi. Sesli konuşmasında, “Ereğli’ye bir heyecan gelmesi gerekiyor. Bizde ekip arkadaşlarımız ile bir yola çıktık. Ziraat Odası Başkanımız Zafer Yalman ve ekibine bizleri en güzel şekilde ağırladıkları için teşekkür ediyorum. Zafer kardeşimiz bizim arkadaşımız, dostumuz. Kendisinin başarılı çalışmalarını görüyor ve destekliyoruz. Göreve geldiğimizde de iş birliği içerisinde güzel işler yapacağız. Zafer Başkanımızdan önce görev yapan Adil Pulat Başkanımız vardı. Adil Başkanımız halkı dinlediğini söyleyerek, kendi istek ve arzusuyla Zafer kardeşimize görevi devir teslim etti. Yani gençlerin önünü açtı. Zafer Başkanımız ve yönetimi de kendisini onursal başkan ilan etti. Seçime girseydi yine kazanırdı ama kendisi bunu tercih etti. Bunun her yerde böyle olması lazım. Koltuklar gelip geçici ama her şeyin bir sonu var. Şimdi bizler ekibimizle çok güzel projeler hazırladık. Ama 30 yıldır proje görmeyenler bizim bu projeleri yapacağımıza inanmıyor. Projelerimizin hepsi hayata geçirilebilir, gelir getiren projeler. Belediyenin bütçesi büyük. Biz ticaretten geliyoruz ve ticareti biliyoruz. Parayı doğru kullanırsanız, bu projelerin hepsi hayata geçer” ifadelerine yer verdi.

 

Kdz. Ereğli Ziraat Odası Başkanı Zafer Yalman’da, Sesli’ye çıktığı yolda başarılar dileyerek, İyi Parti ekibine başarılar diledi. Yalman, “Kimse Adil Pulat’a ‘koltuktan kalk git’ demedi. Israr ettik, bırakma. Dedi ki ‘ben sokağı duyuyorum. Ben bir dönem meclis üyeliği, iki dönem il genel meclis üyeliği yaptım ben sokağı biliyorum’ dedi. ‘Sen yetiştin bu işi daha iyi yaparsın’ dedi. Biz ne yaptık? Türkiye’de belki ilktir. Kendisini onursal başkan olarak seçtik. Bizler gelip geçiciyiz, başka arkadaşlarımızda burada görev yapacaktır ama Adil Başkanımız buranın hep onursal başkanı olacak ve kapı ona hep açık olacaktır. Murat Sesli Başkanımızı Belediye Başkanlığı döneminden nasıl hizmetler yaptığını biliyoruz. Şimdi güçlü bir meclis listesi ve ekiple yola çıktığınızı görüyorum. Aynı zamanda projelerinizi de yakından takip ediyor ve tebrik ediyorum. Ekipteki herkes tanıdığımız, bildiğimiz, içimizden gelen insanlar. Çıktığınız bu yolda hepinize ayrı ayrı başarılar diliyorum. Ziyaretiniz içinde teşekkür ediyorum” dedi.

 

“İsmimizi Silseler de Tarih Unutmaz”

İkinci ziyaret EVEDER Başkanı Aziz Boy ve yönetimine yapıldı. Ziyarette EVEDER Başkanı Aziz Boy, dernek olarak hayata geçirmek istedikleri projeler hakkında İYİ Parti heyetini bilgilendirerek, 100 proje ile çıktıkları yolda İYİ Parti heyetine başarılar dileyip, Ereğli’ye çok güzel hizmetler yapılacağından emin olduğunu söyledi.

Rant tipi değil, halk tipi bir belediye meclis adayı listesi yaptıklarını söyleyen Kdz. Ereğli Önceki Dönem Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, “Şuanda Erdemir’de çalışan ve Erdemir’den emekli olan arkadaşlarımız var. 31 belediye meclis üyemizin 11 tanesi kadın. Ayrıca listemize baktığınız zaman halk tipi bir liste olduğunu göreceksiniz. Rant tipi değil, halk tipi bir liste yaptık. Biz halka hizmet için geldik, halka hizmet etmek istiyoruz. Şahıslara değil, Kdz. Ereğli’ye hizmet etmek için yola çıktık. Alemdar gemisi bizim zamanımızda yapıldı. Gemiyi yapan Türker Ertürk, Murat Sesli, Kaymakam Osman Ekşi, Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen ve tersane sahipleri, diğer hiç kimsenin bir katkısı yok. Daha önceden 2002 yılında gemi yapalım diye karar alınmış. Erdemir şu kadar sac versin, şu şunu yapsın. Sadece karar alınmış. 2002 yılından 2007 yılına kadar bir çivi çakmayı bırakın, karara bir nokta konulmamış. O günkü Kdz. Ereğli Bölge Komutanı Türker Paşa’nın gayretleriyle, gemi yapımı başlamış biz belediye olarak üstümüze düşen görevi yapmışız, kaymakamlık yapmış, Erdemir ve tersaneler yapmış. Gemi 2008 yılında benim başkanlığım zamanında başlamış ve 2008 yılında da açılmış. Ama ne hikmetse bizden sonra, bizim adımız silindi. Gemiyi yaptıran Türker Ertürk’te silindi, beni de sildiler. Gemiyi yapmayanlar gemiyi sahiplendi. Göreve geldiğimiz zaman, o gemiyi kim yaptıysa onun adını vermek bize yakışır. İsmimizi silseler de tarih unutmaz” diye konuştu.

Son olarak İyi Parti heyeti Kdz. Ereğli Şoförler Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek ve Yönetimi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Civelek, “Allah çıktığınız yolda utandırmasın. Güzel bir ekibiniz var, hepsi tanıdık simalar. Murat kardeşimiz, Muradına erecek inşallah. Ereğli’deki en büyük sıkıntı şoför esnafının. Herşey ulaşım” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.