Dolar 32,5507
Euro 34,8733
Altın 2.427,52
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 16°C

Son dakika Fındık Fiyatı 24 TL’ye Revize Edildi!

Son dakika Fındık Fiyatı 24 TL’ye Revize Edildi!
14 Kasım 2020 21:41
483
A+
A-

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındıkta tekel olduğu iddia edilen firmanın piyasaya yönelik kurduğu fiyat pususunun tutunamadığını belirterek, “Sezon başında 21 lira 75 kuruş olarak fındık fiyatı açıklayan tekelci firma, perşembe günü akşam itibariyle fındık fiyatını 24 TL olarak revize etti” şeklide açıklamada bulundu.

 

Serbest piyasada geçtiğimiz haftalarda 27 TL bandına çıkan fındık fiyatları, bu hafta 23,50 TL seviyelerine kadar düştü.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça da, fiyatlarda yaşanan düşüş hakkında açıklamalarda bulundu.

Fındık fiyatının tekelci olduğu öne sürülen İtalyan firması ve işbirlikçileri tarafından aşağıya çekilmeye çalışıldığını ifade eden Akça, “Fındık fiyatları bundan bir ay önce kadar 27 TL bandına kadar yükselmişti. Bu yükselişi gören tekelci firma ve işbirlikçileri, bir manipülasyon yapmaya karar verdiler.

Bu manipülasyonun hedefinde ise tüccarlar vardı. Çünkü tüccarlar, 27 liradan fındık alımı yapıyorlardı.

Piyasaya inen fındığın büyük bölümünü tüccarlar alıyorlardı. Bu düşüşün nedenini tekelci firmanın sözünü dinlemeyen tüccarlara karşı yapılan bir operasyon olarak düşünüyorum.

Bu operasyonla üreticileri de panikletmeyi hedefliyorlardı. Çünkü fındığın yüzde 40’ı üreticinin elinde.

Üreticiler, bizlerin yapmış olduğu uyarıları dikkate alarak fındığını emanete bırakmadı. İhtiyacı kadar olan fındığın satışını yaptı. Bu da pazardaki dengeyi bozdu” dedi.

 

“Tekelci firma fiyatı revize etti”

 

İtalyan devi firmanın önceki gün fındık alım fiyatını revize ettiğini ifade eden Akça, “Bu sezon üreticilerimizin fındık fiyatında kısa vadede 25 TL, orta vadede 30 TL ortalamasında bir beklentisi oluştu. 25 liralık hedefine ulaşan fındık üreticileri, şimdi ise 30 liralık hedefine ulaşmasını beklemeye başladılar. Buna çok az kalmışken, fiyatlar üzerinde bir manipülasyon yapıldı. Fındığı tekrar 22,50 TL ile 23,50 TL bandına çektiler. Böylelikle fındıkta tekelci firma ve işbirlikçilerinin kurduğu pusu tutmadı. Fiyat düşüşleri üreticiyi ve yereldeki tüccarlar ile manavları panikletmedi. Bu nedenle sezon başında 21 lira 75 kuruş olarak fındık fiyatı açıklayan tekelci firma, perşembe günü akşam itibariyle fındık fiyatını 24 TL olarak revize etti” şeklinde ifadelerle konuşmasını bitirdi.

 

AkcakocaTv

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.