Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 17°C
Per 18°C

Tabandan gelen talep üzerine Gülüç’te gönül ittifakı yapmış olduk.

Tabandan gelen talep üzerine Gülüç’te gönül ittifakı yapmış olduk.
23 Şubat 2024 15:42 | Son Güncellenme: 23 Şubat 2024 21:58
111
A+
A-

Kdz.Ereğli’ye bağlı Gülüç Beldesi Belediyesine aday olan AK Parti Başkan adayı Kerim Sönmez  ve Belediye Meclis üyelerinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 

Kdz.Ereğli’ye bağlı Gülüç Beldesi Belediyesine aday olan AK Parti Başkan adayı Kerim Sönmez  ve Belediye Meclis üyelerinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Ereğli’deki bir kafede düzenlenen toplantıda konuşma yapan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç, parti tabanından gelen talep üzerine Gülüç’te gönül ittifakı kurduklarını söyledi.

Andiç, “10 Şubat tarihi Zonguldak mitingimizde Cumhurbaşkanımız, Kerim ağabeyimizin elini kaldırdı ve onu AK Parti belde belediye başkan adayı olarak gösterdi. Kerim ağabeyimiz 33 yıldır belediyede çalışıyor. Belediyeciliği çok iyi biliyor. İsmail başkanımız 25 yılı aşkın yıldır siyasette ve kendisi çok değerli teşkilatçı bir ağabeyimizdir. Tarık başkanımız ülkücü camiada çok sevilen, sayılan birisi. Biz, tabanın desteğini görmezden gelemezdik. Tabandan gelen talep üzerine Gülüç’te gönül ittifakı yapmış olduk. Allah izin verirse de bu şekilde seçime gireceğiz. 31 Mart’ta Gülüç’ü AK belediyecilik ile buluşturacağız. Hem yerel iktidar hem genel iktidar birleşmiş olacak. Bu sayede Gülüç’ü kazanmış olacağız” dedi.
AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz’da, Gülüç’te güzel bir çıkış yakaladıklarını ifade ederek, baskısız bir Gülüç için mücadele verdiklerini ifade etti.

Yılmaz,“Gülüç, istediği noktaya yeni yönetimi ve yeni Meclis üyeleri ile beraber devam edecek. Bundan önce hizmet etmiş başta kurucu belediye başkanı İbrahim Hasçelik, İbrahim Yalçın, Aydın Güngör ve şimdiki belediye başkanın yapmış olduğu hizmetlere teşekkür ediyoruz. Ama biz AK Parti olarak kendi hizmetlerimize kendi adayımız ile devam edeceğiz. Göreceksiniz Gülüç’te çok güzel günler bizi bekliyor. Tek isteğimiz Gülüç’te kardeşliğin daim olacak bir yönetimi ve anlayışı getirmektir. Baskıyı ortadan kaldıracak, iki kardeşin yan yana oturduğu ve insanların ötekileştirilmediği bir ortamı sağlamak için mücadele ediyoruz. Güzel günler yanımızda. Bugün, Meclis üyesi arkadaşlarımızı sizin karşınıza çıkarttık. Bugüne kadar bir liste vermemiştik, bugünü bekledik.
Kerim başkanım 33 yıllık belediyecidir. İşi biliyor. İnanıyorum ki Gülüç’e çok güzel şeyler katacak” şeklinde konuştu.
İsmail Yılmaz, MHP’den istifa edip AK Parti’ye destek verme kararı alan Atilla Tarık Semiz’le ilgili olarakta “Tarık Semiz kardeşimiz var yanımızda, MHP’nin belediye başkan adayıydı. Kendisi büyük özveri gösterdi. Biz, Gülüç’teki tabanın sesine kulak verdik. Halkımız, Cumhur İttifakı’nın Gülüç’te de oluşturulması noktasında büyük bir baskı kurdu. 3 aydır değerli kardeşim ile beraber bu işin oluşması için mücadele etik ama belli noktalarda olmadı. Değerli kardeşim, bu düzenin devam etmemesi için ve sıkıntıların ortadan kalkması için bizimle beraber hareket etme kararı aldı. Gerçekten zor bir karardı. Bunu yapmak herkesin harcı değildi. Geçmiş birikiminizi bu tarafa aktarmak bir tarafı kırabiliyor ama bu kırgınlık vatandaşa hizmet etmek içindi. Hep beraber Gülüç’e hizmet edeceğiz. İnşallah 31 Mart akşamı AK Parti’nin bayrağını dalgalandıracağız”dedi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, ‘Gülüç Ereğli’ye bağlanacak mı?’ konusu hakkında ise“Bağlandı-bağlanacak, geçti-geçecek şu anda böyle bir şey mümkün değil. Başka bir şey daha söyleyeyim; 2014 yılında açıkladım. ‘Gülüç’ün ilçe olması için mücadele ediyorum’ dedim. Hatta bana ‘çok yüksek söylüyorsun’ dediler. Ben olması gerekeni söyledim. Biz tüm bölgenin kazanması noktasındayız. Sınır bellidir; Gülüç Deresi’nden Alaplı’ya kadar olan bölge zaten eskiden Gülüç’e bağlıydı. Yani bu istemek Gülüç halkının hakkıdır. Ereğli bunu başkaldırı olarak düşünmesin. Gülüç kendine yeten bir yerdir. Gene diyorum: İnşallah biz bunun için mücadele edeceğiz. Gülüç’ün kapanması noktasında ise hiçbir sıkıntı yok” şeklinde cevap verdi.
AK Parti Gülüç Belediye Başkan Adayı Kerim Sönmez ‘de 33 yıldır Belediyede çalışmışlığı olduğunu hatırlattığı konuşmasında, projelerinin bazılarından bahsetti.
Sönmez, “Ben, siyaset için soyunmadım. Ben hizmet etmek için soyundum. Belediyede 33 yıllık çalışmışlığım var. Bunun 25 yılı yazı işleri müdürlüğü olarak geçti. Belediyeyi, Gülüç’ü biliyorum. Gülüç insanının belediyesinden beklentilerini biliyorum. Dolayısıyla hizmet etmek için, Gülüç’ü kalkındırmak için bütün her şey tamam. Bu saçlar belediyecilikte ağardı. Bizim bilgi ve görgümüz, kardeşimin (Atilla Tarık Semiz’i gösteriyor) gençliği, atılganlığı ve çevikliği Gülüç’ü çok güzel noktalara getirecek. Bizi takip etmeye devam edin.’dedi.
Kerim Sönmez , mini terminal, spor tesisi, üst geçit şeklinde kafeterya yapacaklarını belirterek, özellikle 2019 yılından itibaren beldeye yapılan hizmetlerin AK Parti icraatları olduğunu kaydetti.

Basına tanıtılan AK Parti Gülüç Belediyesi Meclis Üyesi Adayları ise şu isimlerden oluşuyor;
Atilla Tarık Semiz, Şevki Aydınlı, Yasemin Çakır Torun, Ferit Ersözoğlu, Yüksel Akdemir, Yelda Çelebi, Abdülbaki Taşgün ve Lütfü Kaşık. Birinci sıra kontenjan ise Sadık Kara.

Tanıtım ve tanışma toplantısının son kısmında ise fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.