Dolar 32,3762
Euro 34,7786
Altın 2.394,49
BİST 10.238,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Taksiciye artık ‘ölümüzü alırsın’ diyerek gittim.

Taksiciye artık ‘ölümüzü alırsın’ diyerek gittim.
26 Kasım 2023 11:19 | Son Güncellenme: 26 Kasım 2023 17:30
202
A+
A-

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım’daki fırtınada, sığındığı limanda dalgalar nedeniyle kayığıyla mahsur kalan Kemal Dere’nin (80) oğlu Denizcan Dere yardımına yetişti.

 

Baba oğulun dalgalarla mücadelesi cep telefonu kamerasına yansıdı. Kemal Dere, “Kimse yok, herkes sağa sola kaçmış. Bir tek kayıkta bendim. Çok sertti, yükseldi. Çapanın boşunu aldım, tornistan yaptım ama sen bana sor.

Kayık sağa sola kaçıyor rüzgardan durmuyor.

Çapa taramıyor, kayalara da 50 kere vurdum kafadan ama maşallah bir şey olmadı. Bakıyorum, sağa sola biri gelse de yardım etse. Oğlanla konuşamadık, telefonlar çekmiyor. Babam beni arıyor diyerek oğlan geldi. Ellerim ayaklarım dondu, hiçbir yeri tutamıyordum. Direksiyonu bile sallayacak halim yoktu, buz tuttum” dedi.

Kentte, 19 Kasım’da etkili olan fırtınada çok sayıda çatı uçtu, balıkçı tekneleri hasar gördü, 2 gemi karaya otururken 1 gemi de battı.

O fırtınada teknesini güvene almak için limana giden Kemal Dere, sabah saatlerinde rüzgar ve dalganın etkisiyle teknesinin içinde savrulmaya başladı.

Karaya gidemeyen balıkçı, oğlu Denizcan Dere’yi arasa da telefonlar çekmediği için sağlıklı iletişim kuramadı.

Babasının yardım istediğini düşünen Denizcan Dere, Bozhane limanındaki teknesinden ayrılarak babasının yanına gitti.

Baba Kemal Dere, imdadına koşan oğluna baş halatını atarak kendisini karaya çekmesini istedi.

Kuvvetli rüzgar ve dalgaların arasında Denizcan Dere babasının bulunduğu tekneyi karaya yaklaştırdı.

Baba, karaya doğru atladığı anda oğlu onu havada yakalayarak yere inmesine yardımcı oldu. Islanıp üşüyen baba bir süre sonra kendine geldi, tekne de fırtınayı hafif hasarla atlattı.

‘BUZ TUTTUM’

Fırtınalı havada tekne çapasının halatı koparsa kurtuluş olmayacağını ifade eden Kemal Dere, “Kimse yok, herkes sağa sola kaçmış. Bir tek kayık bendim. Çok sertti, yükseldi. Çapanın boşunu aldım, tornistan yaptım ama sen bana sor. Kayık sağa sola kaçıyor rüzgardan durmuyor. Çapa taramıyor, kayalara da 50 kere vurdum kafadan ama maşallah bir şey olmadı. Bakıyorum, sağa sola; biri gelse de yardım etse. Oğlanla konuşamadık, telefonlar çekmiyor. Babam beni arıyor diyerek oğlan geldi. Ellerim ayaklarım dondu, hiçbir yeri tutamıyordum. Direksiyonu bile sallayacak halim yoktu, buz tuttum. Oğlan çekti beni, rüzgar da arkadan vurup karaya doğru yanaştırdı beni. O zaman attım ben de kendimi, ‘ne olursa olsun’ dedim. Ağımızı falan hep deniz aldı. Vinçle aldık ağları. Bu fırtınanın balıkçıya çok büyük zararı var.” dedi.

‘ÖLÜMÜZÜ ALIRSIN’ DİYEREK GİTTİM’

Fırtına esnasında babasının aradığını ifade eden Denizcan Dere, “Telefon çekmediğinden konuşamamıştık. Ben de bir gideyim demiştim. Gittikten sonra baktım ki tekne babam kalmış. O ara kim olsa aynısını yapardı zaten. Gidip kurtardım.

Babam gelip kafadan vuruyor diye çapanın boşunu almış.

Çapanın boşunu aldıktan sonra içeride kalmış. 8 10 metre dalgalar vardı ama o alana o kadar girmiyordu. 10-11 kuvvetinde hava vardı. Bayağı bir sertti. Herkes malına sahip çıkar. Biz teknemizde yatıyorduk.

Gece gündüz, babam da orada teknesinin başındaydı.

Kafadan çekip atlayınca havada tuttum ben onu.

Taksiciye artık ‘ölümüzü alırsın’ diyerek gittim.

Öyle bir hava, filmlerde görmedim ki ben böyle fırtına.

Çok büyük bir şeydi bu.” Diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.