Dolar 32,5644
Euro 34,6957
Altın 2.487,66
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C

TEK BAŞINA BASIN AÇIKLAMASI YAPAMAYAN BOZKURT YİNE TOPLANIP KONUŞABİLDİ..

TEK BAŞINA BASIN AÇIKLAMASI YAPAMAYAN BOZKURT YİNE TOPLANIP KONUŞABİLDİ..
24 Ekim 2022 17:51
1.107
A+
A-

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, AK Parti İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında göreve geldikleri dönemden itibaren yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Ereğli’de ilçe başkanlığına geldiği günden bu yana önemli hizmetlerin getirildiğini aktaran Bozkurt, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a tepki gösterdi.

Posbıyık’ın seçim beyannamelerinde bulunan projelerinin hayata geçirilmediğini aktaran Bozkurt’un açıklamaları şu şekilde:

EREĞLİ-DEVREK KARAYOLU

Üzerinde durduğumuz konu Ereğli-Devrek karayolu.

Vekillerimiz de sağolsun bizim taleplerimize yardımcı oldular, ellerinden geleni yaptılar.

Göreve geldikten sonra Ereğli-Devrek karayolunda çalışmalar arttı. Gelinen noktada Karayolları Bölge Müdürümüz ile görüşüyoruz, değerlendirmede bulunuyorlar.

Ulaştırma Bakanımız Ereğli’ye geldiğinde Ereğli-Devrek karayolu ile ilgili brifing aldı. Bu yolun olmazsa olmaz olduğunu ifade ettik, bitirilmesi gerektiğini dile getirdik.

Bu beyanlarımızdan sonra bakanımız para noktasında bir sıkıntı olmadığını bu yolun 2023 Mayıs ayına kadar bitirilmesi gerektiğini müteahhide söylendi. Haftalık bölgeden çekilen fotoğraflarla bakanımıza bilgi veriyoruz. İnşallah 2023’ün ilk aylarında bu yolda tamamlanma olmasa bile tamamlanma aşamasına gelecek düşüncesindeyiz. Önceliğimiz Ereğli-Devrek yolu. Bölge halkımız da bu yolun bitirilmesini bekliyor. Bizler teşkilat olarak il ve vekillerimiz ile yakından takipteyiz.

DİŞ HASTANESİ Diş Hastanesi problemi vardı, biliyorsunuz kirada. Çalışanlar ve hastalar şikayetlerini dile getiriyorlar.

Kısa sürede program dahiline aldırdık, çalışmalarını yaptırdık, ihalesi yapıldı. Bu konuda mutluyuz.

Müteahhit çalışmalarına başladı, 400 günlük süreçte hastaneyi kazandıracağız. Orası sağlık kampüsü olacak.

Teşkilatımızın gurur kaynaklarından birisi olacağını düşünüyorum. Gece gündüz çalışmaları takip ediyoruz.

HÜKÜMET KONAĞI VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Önemli konulardan biri de muhalefetin de yüklendiği hükümet konağı, emniyet müdürlüğü binası. Bu da önceliklerimiz arasındaydı. Geldiğimiz günden itibaren vekillerimiz ile il teşkilatımız ile herkes ile istişare içerisinde olduk. Bizden önceki bir boyutlu bir konu olmasına rağmen kısa sürede ivme aldık. Hükümet Konağı, Emniyet Müdürlüğü binası ihalesi tamamlandı. İnşallah yakın süreçte müteahhite yer teslimi yapılacak. Bu konuda emeği geçen vekillerimize, il başkanımıza ve Ankara’da bizi yalnız bırakmayan bürokratlara teşekkür ediyoruz.

EREĞLİ’YE ADLİ TIP ŞUBESİ Adli Tıp Şube Müdürlüğü kuruldu.

Türkiye’de Gebze’den sonra ilçe olarak ikinci ilçe. Şüpheli ölümler olduğu zaman hemen Ankara ve İstanbul’da sevkleri yapılıyordu. Adli Tıp Uzmanı da göreve başladı. Bundan sonraki süreçte sıkıntı ortadan kalkmış olacak. Büyük emeği geçen HSYK Üyesi Ergün Şahin’e de teşekkür ediyorum.

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ


Üniversite kampüsü geldiğimizde hızlı bir süreci başladı. Tapusu çıktı, çok da uzun süreçten sonra Erdemir ile Eğitim Vakfımız arasında protokol imzalandı. İnşallah buradaki binaların yapımında Erdemir’in de katkısı olacak, teşekkür ediyoruz. Diğer hayır severlerin ve üniversitenin katkıları ile Ereğli’de üniversite hayalini gerçekleştireceğiz. Ereğli’ye yeni fakülte kazandırılması noktasında çalışmalar var, vekillerimizden de bu konuda destek istiyoruz.

ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜ

Özel Eğitim Kampüsü, Türkiye’de bir Konya’da bir de Ereğli’de. 10 Bin metre kare alan üzerine Eğitim Vadisi üzerinde şuan için proje aşamaları tamamlanmış durumda. Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise kapsayacak şekilde engelli öğrencilerimizin eğitim yapacağı rehabilitasyon merkezini de kapsayacak şekilde alana Özel Eğitim Kampüsünü kuracağız. Türkiye’de ikinci proje. İnşallah Ereğli’de ilkleri gerçekleştirme noktasında çalışıyor.

EREĞLİ’YE 2 YURT BİNASI

Ereğli’de yurt binalarımız kirada. Bu konuda da bir çalışma yaptık. Ereğli’de inşaat yapılabilecek alan aradık. Parsel çalışmaları tamamlandı, bir arazi bulduk, 750’şer kişilik 2 tane yurt binası yapılacak. Milli Emlak Genel Müdürlüğünden vekilimin de katkıları ile yer tahsisi yapıldı. Burada da inşaat aşaması için ihale bekleniyor. Ereğli’ye 2 adet yurt binasını da kazandıracağız.

EREĞLİ’YE CEZAEVİ

Ereğli’de Yunuslu Köyü hudutları içerisinde bir cezaevi projemiz var. yaklaşık 800 kişilik bir cezaevi. Subaşı ile arasında bir köprü yapılacak. Orayı da cazip merkeze getirebilecek proje. Proje çalışmaları yapıldı. Orman Genel Müdürlüğü proje üzerinde tadilat istedi. Yapılıyor ve kısa sürede ihale aşamasına gelecek.

VEKİLLER SAYESİNDE PROJE OKULU OLDU”

Gerçekten Ereğli’de güzel işler yapmaya çalışıyoruz, önemli işler yapıyoruz. Anadolu Lisemiz vardı, sağolsun vekilimizin sayesinde proje okuluna aldırdık. Yıkımı ve tadilatı gündeme gelen okullarla ilgili kısa süreli bir çalkantı olmasına rağmen yapılan istişareler sonucu inşallah o sıkıntıları da aşmış durumundayız. Eğitimdeki kalitenin artması noktasında elimizden gelen hassasiyeti gösteriyoruz.

YÜZME HAVUZUNDA 3’NCÜ KEZ İHALE SÜRECİ

Mesleki yeterlilik sınavları Ereğli’de yapılıyor, bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yine Ereğli’ye gündüz engelli bakım merkezi ve yaşlı bakım evi projemiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilme aşamasındadır. Bakanımıza ve bakan yardımcılarımız ile görüşüyoruz. Olimpik yüzme havuz ihalesi yapıldı, yüklenici firmaya teslim edildi. Temel açma ve beton atma işlemleri tamamlandıktan sonra yüklenici firma yapamadı, geri kalan işlemler için yeniden ihale yapıldı, ihaleyi alan firma 3 aylık sürede gerekli olanları yerine getiremedi, üçüncü kez ihale sürecine girilmiş durumda.

ÇEVRE YOLU PROJESİ

Ereğli-Devrek karayolundan sonra Ereğli’de en önemli gündem maddelerinden bir tanesi, çevre yolu projesi. Trafik sıkışıklığı anlamında sorunlar yaşanıyor. Çevre projesi ile ilgili zemin etüd çalışmaları yapıldı, vekilimizin de katkıları ile 2023 yatırım planına aldıracağız.

ERDEMİR 400 İŞÇİ ALDI 

 

Ereğli’de istihdam anlamında da güzel şeyler oluyor. Teşkilatımız döneminde ilk defa iktidara geldiğimiz günden bu yana 3 vekilimiz ve tabiki Cumhurbaşkanımızın katkıları ile Erdemir işçi alıyor, şuana kadar 400 işçi alındı.

Bu işçi alımları da devam edecek. Ermaden’de de önümüzdeki süreçte işçi alımları devam edecek. İstihdam alanında önemli işlere imza atmış olacağız. Vekillerimizin katkıları çok büyük.

BUNLARI DA SORMAK GEREKİR”

2019 seçimlerinde boy boy projeleri ortaya koyanlar. 100’e yakın proje bir tanesi hayata geçmiş değil. Bunları da sormak gerekir. Şuan için biz AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı olarak devlet yatırımlarını takip ediyoruz, 2023 ve 2024’de güzel projeler hayata geçecek. Ereğli Belediye Başkanına soruyoruz bu 100 proje nerede? Bir Kent Meydanı projesinden bahsedildi, seçim beyannamesinde var. Göreve geldikten sonra Ereğli Belediyesinin bütçesinin uygun olmadığı belirtildi, sonra bağıştan bahsedildi. Bağışçı da yok kent meydanı da yok. Sormak lazım nerede bu kent meydanı? 2023’e girmek üzereyiz halen bir proje ortaya koymuşlar değiller.

“EREĞLİ BELEDİYESİ NE YAPIYOR?”

O kadar bütçesi ile Ereğli Belediyesi ne yapıyor? Sorulması lazım. Belediye sarayı 18 yıldır yapılacağı söyleniyor halen saray yok. Eski belediye binası kent müzesi olacak dendi halen ortada yok. Bir revizyondan bahsediliyor. 2012’de bir revizyon yapıldı. Belediye Başkanı o zaman 250 bin kişiye hitap edecek ve yaklaşık 30-40 sene Ereğli’de imar planına ihtiyaç duyulmayacak dedi. Aradan 8-9 sene geçti ne oldu? Neden revizyon ihtiyacı duyuldu, sormak lazım. Revizyon engelleniyor diyor, kimin engellediğini de ortaya koyması gerekiyor. Biz ziyaretimizde ona Ereğli projelerin yanındayız dedik. Bugün gelinen noktada iktidarı eleştiriyor. Yapılan 18 çalışmalarından ötürü vatandaşın mağduriyetini de bize atıyor. Bize bu yükü niye atıyorsunuz? Anlamanın bir imkanı yok. Kendisine üzülüyorum. En ufak şeyde gündemi saptırmak için kendi yapamadıklarını ortadan kaldırmak için suni spekülasyonlar yaparak burada gündem yaratma çabası içerisinde. Belediye Başkanını bu davranışlarından ötürü kınıyorum.

CAMİ PROJESİ

Cami projesi vardı. Cumhurbaşkanımız Zonguldak’a geldiğinde açıkladı. Vekillerimiz, valimiz ile belediye başkanını ziyarete gittik. Yapılması noktasında taleplerimiz oldu. Kendisi karşı çıktı. Akabinde bizzat bakanımıza sahil ile ilgili projeyi sunan kendisi. Aradan çok bir zaman geçmeden bu projenin olmayacağını da ifade eden yine kendisi. Üzülecek bir durum. A dediğine bugün B diyor. Ereğli’de gerçekten olumlu işlerin yapılması taraftarıyız. Nereden gelirse gelsin bu Ereğli Belediyesi olur her noktada bu çalışmaların Ereğli’ye kazandırılması noktasında taşın altına elimizi koyarız. Belediye Başkanımızdan bir talep gelirse de bu taleplere açığız. Bizim amacımız Ereğli’yi geliştirmek bir adım atmak.

ÖDÜL GERİ ALINSIN

Festivalde ödül meselesi vardı. Bu konu ile ilgili gerekçeleri basın açıklaması ile ifade ettik. Türk Tabipler Odası Başkanına verilen ödülün Ereğli Belediyesi tarafından geri alınması noktasında ısrarcıyız. Halen Ereğli Belediye Başkanının açıklama yapmaması ve geri adım atmamasını da düşündürücü buluyorum, takdir Ereğli’nin.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.