Dolar 32,5680
Euro 34,7221
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Az Bulutlu
Zonguldak
16°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 18°C

TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Destek Programı

TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Destek Programı
9 Eylül 2021 19:06
631
A+
A-

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “İhtiyaç duyulan dijital materyallerin bilimsel yöntemler kullanılarak hazırlanmış olmaları projeyi çok önemli hale getirmiştir, bu yöntemi TÜBİTAK olarak ileride bizlerde kullanabiliriz” dedi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün, yazılı açıklamasına göre, Prof. Dr. Mandal, yürütücülüğünü Dr. Öğretim Üyesi Bayram Gökbulut’un yaptığı TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Destek Programı kapsamında desteklenen “Artırılmış Gerçeklik Ve Sanal Gerçeklik İle Materyal Tasarımında Akademisyen Öğretmen İşbirliği” proje çalışmalarına katılarak incelemelerde bulundu.

1 Eylül’de Karadeniz Ereğli’deki Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) başlayan ve 15 akademisyen ile 15 öğretmenin birlikte çalışarak artırılmış gerçeklik kullanılarak ürettikleri dijital eğitim materyalleri inceleyen Mandal, materyal geliştiren akademisyen ve öğretmenlerden bilgiler aldı.

Mandal, incelemeleri ardından projelere ilişkin yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:

“‘Bu gün burada görmüş olduğum çalışmalar beni çok mutlu etti. Görüyorum ki akademisyen ve öğretmenlerimiz hazır olan materyalleri kullanmak yerine ülkemizin ihtiyacı olan dijital materyalleri artırılmış gerçeklik kullanarak geliştirmişler. Projenin en dikkat çekici yönlerinden bir tanesi ise bilim adamı olan akademisyenler ile sahada uygulayıcısı olan öğretmenlerin birlikte çalışarak ihtiyaç duyulan dijital materyallerin bilimsel yöntemler kullanılarak hazırlanmış olmalarının, projeyi çok daha önemli hale getirmiş olmasıdır. Uygulanan bu yöntemi TÜBİTAK olarak ileride bizlerde kullanabiliriz. Buradan projede emeği geçen tüm akademisyen ve öğretmenleri tebrik ediyorum.”

TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal’a, ziyaretinde, ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy ile BİLSEM Müdürü Serkan Çakır yer aldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.