Dolar 32,2511
Euro 34,7448
Altın 2.381,03
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Açık
Zonguldak
15°C
Açık
Pts 18°C
Sal 23°C
Çar 17°C
Per 17°C

Türk Sanat Müziği Konseri, beğeni ile izlendi.

Türk Sanat Müziği Konseri, beğeni ile izlendi.
23 Haziran 2023 11:27 | Son Güncellenme: 24 Haziran 2023 11:28
229
A+
A-

 


Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, Aşk-Efza Musıki Derneğince düzenlenen Türk Sanat Müziği Konseri, beğeni ile izlendi.

Dün (22 Haziran) Erdemir Kültür Merkezinde, “Akşam Sefası” teması ile gerçekleştirilen konserin sunuculuğunu, aynı koroda yer alan Öğretmen Yüksel Ermiş yaptı.

Şef Ersin Kaynar yönetimindeki koronun seslendirdiği üç eser ile başlayan konserde, ilk solo eseri “Unutulmuş Ne Varsa” ile Müzik Öğretmeni Funda Çalap gerçekleştirdi.

Asuman Özyılmaz Efe’nin, Emre Sofuoğlu ile ‘düet’ yaptığı “Dudaklarında Arzu” isimli eserin ardından İlyas Sofuoğlu da Orhan Gencebay’ın “Yarabbim Sen Büyüksün” bestesini seslendirdi.
“Değdi Saçlarıma” ile Meryem Enaz, kardeşi Mustafa Karadeniz ikilisinin ‘düet’i davetlilere sunulan konserde, Hatay Depremi’nden sonra Karadeniz Ereğli’ye yerleşen Coşkun Çağlar, “Yalan, Yalan Değil eseri ile izleyenlerin gönüllerini feth etti, naif sesi ile Melek Çiller de, “Bir Zamanlar Bir Yar Vardı” dedi.
Karadeniz Ereğli’de, aynı zamanda Pestilci Camisi İmamı Nurcahit Candan’ın, yüksek performansla söylediği, “Yıldızlı Semalar” izleyicilerden tam not aldı.
“Akşam Sefası” temalı konserin ilk bölümü, koronun seslendirdiği “Çayır İnce Biçemedim” ve “Kara Bulutları Kaldır Aradan” şarkıları ile tamamlandı.
İKİNCİ YARI TAVAN YAPTI!
İlk yarısı davetlilerin tempolu alkışları ile tamamlanan konserin ikinci yarısı ise adeta ‘tavan’ yaptı.
Düzce’den gelen “Keman Ailesi” ile Karadeniz Ereğli’den yerel usta müzisyenlerin yer aldığı konserde ‘Rast Peşrevi’ sonrası Şerife Demirkol’un seslendirdiği “Hicran Olacaksa” isimli eser yoğun alkış aldı.
Ardından ise aynı zamanda Hakimiyet Yayın Grubu Sahibi Gazeteci Fikri Kapan sahne aldı.
“Sevmekten Kim Usanır” şarkısını, sahne performansı ile birleştirince, davetlilerin de esere katılmasını sağlayan Kapan, alkışlarla korodaki yerini aldı.
Ünlü ses Kibariye’nin ilk kez TRT’de seslendirdiği “Kimbilir” ile solo performansını ortaya koyan Songül Okur beğeni ile izlendi; genç öğretmen Emre Sofuoğlu ise “Ömrümce Hep Adım Adım” gibi yüksek performans isteyen eseri başarı ile tamamladı.
Koronun, “Eski Dostlar”, “Darıldın mı Gülüm Bana” ile “Elbet Bir Gün”ün sunduğu şarkıların ardından davetlilerin huzuruna bu kez, Sezen Aksu’nun bestesi “Begonvil” ile Süreyya Şirin sahnedeydi. Şirin, kendine has yorumu ile sunduğu eser ile beğeni aldı.
MUHTEŞEM YORUM, MUHTEŞEM FİNAL…
Konserin son sola şarkısını ise aynı zamanda müzik Öğretmeni Miraciye Aktaş söyledi. Aktaş, “Hatıram Olsun” isimli eseri tamamlaması ile başlayan alkışlar ve “isteriz… isteriz” sesleri sonrası, Şef Kaynar’ın da oluru ile tekrar söyledi.
DAVETLİLERLE BİRLİKTE SÖYLENDİ
Koro’nun seslendirdiği, “Yemenimde Hare var”, Beyoğlu’nda Gezersi”, “Ağlama Değmez Hayat” şarkılarını da,Şef Kaynar’ın yönetimi ve isteği ile yaklaşık 500 davetli de eşlik etti.
Aşk-Efza konserlerinin “Geleneği” haline gelen “İzmir Marşı”nı da davetlilerin ayakta alkışları ve katılımı ile birlikte söylendi.
ÇITAYI YUKARI TAŞIYACAĞIZ
Aşk-Efza Musıki Derneği’nce düzenlen “Akam Sefası” isimli konserin sonunda, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Sinan Bozkurt, Şef Kaynar’a çiçek takdim ederken, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz da, derneğin kurucu başkanı ve halen onursal başkanlığını yürüten Cengiz Alpago’ya plaket takdim etti.
Gecenin sunumu üstlenen ve başarıyla tamamlayan Ermiş’in çiçeğini de korist Süreyya Şirin verdi.
Şef Kaynar, geceye gösterdikleri ilgi dolayısıyla davetlilere teşekkür ederken, “yaptığımız çalışmanın ödülünü alkışlarınızla aldık,. Çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki konserlerimizde çıtayı daha da yukarılara taşıma gayretinde olacağız” dedi.
Etkinliği izleyenler arasında; Eski Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Erdemir Musıki Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çiloğlu, Nevzat Göl, Turkuaz Müzik Grubu Şefi Cihangir Bilgin, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Üçler Sarıkaya, bazı basın mensupları ile kalabalık davetli yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.