Dolar 32,4977
Euro 34,5510
Altın 2.495,10
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 23°C
Az Bulutlu
Zonguldak
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 16°C

Türkiye Bu Haberi Konuşuyor

Türkiye Bu Haberi Konuşuyor
9 Haziran 2022 15:10
504
A+
A-

FERHAT AYDOĞAN, MÜKREMİN GEZGİN OLAYI HAKKINDA ORTACA İLÇE EMNİYETE ŞİKAYETÇİ OLDU!

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran Mükremin Gezgin isimli trans bireyin, doğum yaptığını iddia ederek özel bir hastanede bir bebek ile videolar çekmesi sonrası tepkiler çığ gibi büyüyor.

Gazeteci Ferhat Aydoğan, bebeğin ailesinden, hastane yönetiminden ve Mükremin Gezgin’den şikayetçi oldu.

Son Vakit Genel Yayın Yönetmeni ve Ortadoğu Gazetesi Baş Yazarı Gazeteci Ferhat Aydoğan, ülkede her kesimden vatandaşların tepkisine neden olan Mükremin Gezgin olayı hakkında harekete geçti.

Aylardır hamile olduğunu iddia eden, özel bir hastanede doktor kontrolü yaptırdığını iddia ederek görseller paylaşan trans birey Mükremin Gezgin, 7 Haziran 2022 tarihinde önce kolunda serum ile doğuma gireceğini, sonra sedyede doğuma alındığını en son olarak da kucağında bir bebekle doğum yaptığını duyurdu.

 

Tüm bunların sosyal medyada “fenomen” olan Gezgin’in daha fazla ilgi ve takipçi çekmek için kurgulandığı ortadayken, bir ailenin bebeğinin böyle bir olaya alet edilmesine izin vermesi, bu olayın yaşanmasına yardım, yataklık ve ortaklık eden hastane yönetimi ve sağlık çalışanları hakkında tepkiler çığ gibi büyüdü.

Annelik müessesini, annelik duygusunu ayaklar altına alan, bunu bir oyun veya araç olarak gören Mükremin Gezgin ve buna alet olan aile ve sağlık çalışanları hakkında Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bireysel olarak şikayetçi olan gazeteci Ferhat Aydoğan şu ifadeleri kullandı;

“Bugün sosyal medyada gündem olan ve her kesimden, tüm vatandaşların tepkisini çeken Mükremin Gezgin isimli şahsın eyleminden dolayı;

Başta Mükremin Gezgin olmak üzere, videoya alet edilen ve psikolojik, ruhsal gelişimi olumsuz yönde etkilenebilecek olan bebeğin ailesinden, ebeveynlik görevlerini yerine getirmedikleri ve çocuğun haklarını hiçe sayarak bir alet gibi kullanılmasına aracı oldukları için şikayetçiyim.

Ayrıca, bu suça alet olan hastane yönetiminden ve suça sessiz kalarak, ortak olarak eylemin işlendiği sırada Mükremin Gezgin isimli şahısla birlikte hareket eden ilgili doktor, hemşire ve hasta bakıcılardan şikayetçiyim.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın devreye girerek hastane hakkında soruşturma başlatmasını ve bu kurum hakkında gereğinin yapılmasını,

Ayrıca, bu suça yardım eden ve ortak olan sağlık personelinin meslekten ihraç edilmesi hakkında şikayetçiyim. Sergiledikleri tutum ve davranış hem özel hastanelerin hem de Türkiye Cumhuriyeti’ndeki tüm sağlık örgütünün itibarını zedelemiş, töhmet altında bırakmıştır.

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi uyarınca, çocuğun yüksek yararı göz önünde bulundurularak Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın devreye girmesini ve videodaki bebeğin ailesinden alınarak Devlet korumasına alınmasını kamu adına talep ediyorum.

Henüz bebek aşamasında ailenin çocuğuna gösterdiği bu sorumsuz davranış çocuğun bu aile ile ileride daha vahim durumlar içerisine itileceğinin bir göstergesi ve kanıtıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.