Dolar 32,5467
Euro 34,8706
Altın 2.423,42
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 17°C
Az Bulutlu
Zonguldak
17°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 16°C

Yaya önceliğine dikkat çekmek için değişik bir yol

Yaya önceliğine dikkat çekmek için değişik bir yol
30 Mart 2021 17:18 | Son Güncellenme: 30 Mart 2021 21:23
715
A+
A-

Karadeniz Ereğli’de, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda, yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerden ortadaki şerit sembolik olarak kırmızıya boyanarak ’’Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ mottosu ile ’’Yaya Önceliği’’ konusuna dikkat çekildi.

Kdz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Emniyet Müdürü Hakan Çelik, Jandarma Komutanı Bayram Dündar’ın katıldığı etkinlikte, yaya geçidindeki beyaz çizgilerden bir tanesi kırmızıya boyanarak yaya önceliği konusuna dikkat çekildi.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada, yaptıkları çalışmanın amacının yayaların öncelikli olduğunu belirtmek dedi. Çorumluoğlu yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Daha önce de yayalara öncelik verilmesi çalışmalarımız oldu. Covid nedeniyle trafik çalışmalarında belki biraz kopmalar oldu.

Ereğli’ye ilk geldiğimde yayalara daha fazla öncelik veriliyordu. Ama üzülerek görüyorum ki şu anda vatandaşımız biraz daha acele gidip acele gelmeye çalışıyor. Bugünkü çalışmamızın mottosu şudur. ‘Yayalarımızın öncesi kırmızı çizgimizdir’.

Yayalar önceliklidir bunun anlamı bu. Renk farklılığından dolayı sürücülerimiz bunu daha rahat görecekler. Bazı yerlerde beyaz boyalarda azalmalar, çıkmalar oluyordu, sürücülerimiz görmekte zorlanıyordu.

Belediyemiz sağ olsun, bu eksikliği gidermiş oldu. Hafta sonları ve akşamları belediyeden bu çalışmayı yapmalarını rica ettim. Havalar açıldığı tarihten itibaren bu boyama çalışmalarımız devam edecek.”

‘’EVİNİN SALONUNDA YÜRÜR GİBİ YAYA GEÇİDİNİ KULLANMAMALARI GEREKİYOR”

’’Kaymakam Çorumluoğlu sürücülere seslenerek önceliğin yayalar olduğunu belirttirken yayalarında yolun karşısına geçeceklerinde seri geçmelerini söyledi.

Kazalarda azalmalar olduğunu söyleyen Kaymakam Çorumluoğlu’nun konuşması şu şekilde: “Sürücülerimiz bu yaya geçitlerine dikkat etsinler ve önceliği yayalarımıza versinler. Diğer bir söylemimde yayalara mahsus.

Yaya geçitlerinde öncelik yayanındır ama kendimiz arabadaymış gibi hareket ederek trafiği de aksatmamamız gerekiyor. Ereğli’nin çoğu caddesinde trafik sıkışıklığı oluyor.

Bu vesileyle de vatandaşlarımız karşıdan karşıya geçerken daha seri geçmeleri, iki üç kişi bir araya gelip geçmeleri ya da telefonla konuşmadan, evinin salonunda yürür gibi yaya geçidini kullanmamaları gerekiyor. Dün akşam bir trafik kazası oldu. İki vatandaşımızı kaybettik. Trafik önemlidir, kurallara uymak önemlidir.

Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalar sonunda ciddi manada kazalarda azalmalar görülüyor. Trafikte hayatını kaybeden akrabanız olur, çocuğunuz olur, siz olursunuz. Mutlaka can kaybı diye bakmamak lazım.

Engelli de kalabilirsiniz trafik kazası sonucunda.

Bu konularda biraz daha dikkatli olmakta fayda var. Kırmızı çizginin duyurulması konusundan hassasiyetinden dolayı basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.