Dolar 32,5442
Euro 34,8273
Altın 2.429,77
BİST 9.714,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 19°C
Az Bulutlu
Zonguldak
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C

Yazışma gurubun da kurdukları grupla çocukların cinsel içerikli görüntüsünü paylaştılar ama yakalandılar..

Yazışma gurubun da kurdukları grupla çocukların cinsel içerikli görüntüsünü paylaştılar ama yakalandılar..
12 Ekim 2020 12:48 | Son Güncellenme: 11 Aralık 2020 03:26
505
A+
A-

Kdz Ereğli’dede fake hesaplarla kurban seçtikleri  kişileri, kendilerinin  fotograflarını yolluyor gibi davranıp karşı taraftan çıplak kurbanlarının görüntülerini alan ve şantaj yapıp para sızdıran şantajcı ve kumpascı çeteler var olduğu konuşuluyor bundan yetkililerin haberi var mı ?

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin büyük başarısı sonucu aralarında Zonguldak’ın da olduğu 22 şüpheli yapılan operasyonla yakalandı .

Konusu Müstehcenlik olan ve polis ekipleri tarafından yürütülen çalışmada, Skype isimli uygulama üzerinde kurdukları grupla çocukların cinsel içerikli görüntülerini paylaşan kişilere yönelik dün operasyon başlattı.

Polis ekipleri, Skype üzerinden kurdukları grupla çocukların cinsel içerikli görüntüsünü paylaşan kişilere 17 ilde eş zamanlı operasyon düzenleyerek büyük bir başarıya imza attılar.

Operasyonda 22 şüpheli yakalanırken, çok sayıda dijital materyale el konuldu.

İstanbul merkezli Ankara, Ağrı, Adana, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Giresun, İzmir, Kırklareli, Muğla, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak’ta düzenlenen operasyonda 22 şüpheli yakalandı.

17 il 39 adreste yapılan baskında çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Kdz Ereğli’dede fake hesaplarla önce kendi çıplak resimlerini (sahte hesaplarla) karşı tarafa yollayıp konuşma yaptığı kişilerden çıplak resim isteyen şantajcı ve kumpascı bir grup olduğu, bu kişilerinin de kurbanlarından para sızdırdığı sokaklarda konuşulmakta olsada ;  şantajcı kumpascı ekibin işadamları yada güçlü birileri tarafından korunduğu için operasyon yapılmadığı iddia edilmektedir ..

Mağdurlar tarafından konuşulan iddialara göre ;

Bu şantajcı sapıklar  grubuna dahil olanların  genellikle kimliklerinin bilinmesinin önüne geçmek için bu tür şantaj olaylarını internet kafelerden yaptıkları tahmin edilmektedir.

Uzmanlar bu konuda ne diyor ?

O şehirde bu tür olayların faillerini bulmak aslında çok kolay .Öncelikle yapılması gereken iş  daha evvel fake hesaplarla ünlenmiş ve soruşturma geçirmiş kişilerin üzerine gidilmesi …

Ve bu tür soruşturma geçiren kisilerin bir daha denetlenmesi..Yoksa bunun önüne geçmenin mümkün olmadığını söylemektedirler.

Bir operasyonda Kdz Ereğli’de bekliyoruz ..

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.