Dolar 32,3697
Euro 34,9616
Altın 2.325,62
BİST 9.075,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 16°C

Yemciler Ve Beyaz Etciler Zammı Geri Çekti

Yemciler Ve Beyaz Etciler Zammı Geri Çekti
23 Aralık 2021 10:17
798
A+
A-

Dolardaki düşüş sonrası ne zaman indirim sorusuna cevap geldi ve harekete geçildi:

Temel yaşam ürünleri olan gereksinimler :çay, şeker, un ve ayçiçek yağı gibi ürünlerde yüzde 40 indirim..

Tüketici Dernekleri Federasyonu ile iş dünyası örgütleri bu konunun takipçisi olduklarını gösterir hareketler sergiliyor ve konu hakkında peş peşe açıklamalar yapıyorlar.

Haklı olarak dolardaki düşüşe paralel olarak yüzde 30 – 40’lık oranda un, makarna, et, süt, yumurta, baklagiller başta olmak üzere fiyatların hızla inmesi gerektiği duyurulmaya başlandı bile .

Türkiye’nin en büyük yem üreticileri dün itibarıyla bir çuval yemde 10-15 gün önce yaptıkları 25 liralık zammı geri çektiklerini ifade ettiler.

Bu sektörde daha ilk etapta yüzde 11 ila 13 arasında indirim yaptıklarını vurgulayarak şöyle devam etti:“Beyaz etin yemi, mısır ve soya ithalatı, Dolar bazında olduğundan hızlıca tavuk, hindi, Balık fiyatlarına yansıyacak. Beyaz etçiler önceki gün fiyatlarını yüzde 7 ila 10 arasında düşürdüler. Yumurta fiyatlarında bir iki ay içinde yüzde 15 ila 20 arasında düşüş bekliyoruz, tabii kurların bu seviyede kalması durumunda. İthal gıda fiyatlarında kırmızı-yeşil mercimek, fasulye, ayçiçek yağı gibi yeni gelen ithal ürünlerde fiyatlar doğrudan doların düşmesinden dolayı yüzde 35-40 oranında düşecek. Ama bu da 2-3 ayı bulur çünkü elinde adamın pahalı mal var.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.