Dolar 32,3396
Euro 35,1060
Altın 2.238,79
BİST 8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 9°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 9°C
Cum 10°C
Cts 14°C

Yer bordo, gök mavi oldu. Meşaleler yakıldı, horonlar tepildi.

Yer bordo, gök mavi oldu. Meşaleler yakıldı, horonlar tepildi.
24 Mayıs 2022 12:31
617
A+
A-

Karadeniz Ereğli ilçesinde Trabzon sporun şampiyonluk kutlaması gerçekleştirildi.

Yer bordo, gök mavi oldu. Meşaleler yakıldı, horonlar tepildi.

Şampiyon Trabzonspor için kutlama gerçekleştirildi.

Süper Lig 2021-22 sezonunda şampiyonluğa uzanan takım Trabzonspor oldu. Yıllar sonra gelen şampiyonluk, bordo-mavi renklere gönül veren taraftarda büyük sevinç yarattı. Şampiyonluk coşkusunu taçlandırmak için Karadeniz Ereğli’de “Meşaleni-formanı al gel” adı ile şampiyonluk kutlaması yapıldı. Çakıray A.Ş’nin ‘ana sponsorluğunda’ hazırlanan kutlama, Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi. Binlerce Trabzonspor taraftarı çarşı merkezine akın etti. 7’den 70’e üzerlerine gönül verdikleri takımın formasını giyen taraftar, meydanda buluştu. Ellerde Trabzonspor bayrağı, ağızlarda bordo-mavi tezahürat ve gönüllerde ‘Trabzon aşkı’ ile dolu binden fazla taraftar; şampiyonluğu doyasıya kutladı.
Akşamın ilerleyen saatlerinde ise yerel sanatçılar Emre Havuz ve Boran Alparslan Akkaya konser verdi.

Boran Alparslan Akkaya, sporun kardeşlik olduğunu söyledi. Spora siyasetin girmemesi gerektiğini ifade eden Karadenizli şarkıcı, “Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer Türk kulüplerinin de bizim kulüplerimizdir. Ama Trabzon bir başkadır hani” dedi.
Sanatçılar, söyledikleri şarkılarla meydandakileri coşturdu. O anlarda sonra Karadeniz müziğinin ritmine kendine kaptıranlar, renkli görüntüler oluşturdu. Meydanda çember oluşturuldu; kadın-erkek, genç-yaşlı saatlerde horona durdu. Ada Zeren 1.5 yaşında, Nisa Uzun da 2 yaşında; horon oynayan en küçük iki taraftar oldu. Şampiyonluk sevinci ilerleyen saatlere dek sürdü.

Alanda düzenlenen kan bağışı kampanyasına Ereğli halkı yoğun katılım gösterdi.

Kutlama etkinliklerine katılan sanatçı, komedyen Tahsin Taşkın, esprileri ve yaptığı taklitlerle alandaki katılımcılarsa eğlenceli dakikalar yaşattı.

Etkinlik saat 23.00’de sona erdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.