Dolar 32,4644
Euro 34,8405
Altın 2.446,22
BİST 9.911,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

YERLİ VE MİLLİ ZIRHLI ARACIMIZ : EJDER YALÇIN 

YERLİ VE MİLLİ ZIRHLI ARACIMIZ : EJDER YALÇIN 
28 Ekim 2020 12:50 | Son Güncellenme: 28 Ekim 2020 13:09
372
A+
A-

Nurol Makine tarafından üretilen EJDER YALÇIN 4×4; Sınır Gözetleme ve Güvenlik Aracı, Keşif Aracı, Taktik Füze Taşıma/Fırlatma Aracı, Komuta-Kontrol Aracı, Hava Savunma Aracı, Muharebe Aracı, Personel Taşıyıcı Araç, KBRN Keşif Aracı, Mayın/EYP Tespit-İmha Aracı ve Zırhlı Ambulans gibi değişik harekât ihtiyaçlarına yönelik özel çözümler sunuyor.

Ejder’in prototip çalışmaları 2012’de başladı.

 

Araç bir yıl sonra, 2013’te prototip olarak IDEF 2013 fuarında tanıtıldı.

Geliştirilen prototip 2014 yılında Ejder Yalçın adı ile üretilmeye başlandı ve seri üretimi tamamlanan ilk parti araçların teslimatı gerçekleşti.

 

2016 yılında yenilenen ve daha da geliştirilen Ejder Yalçın II, üretimin ardından son kullanıcıya teslim edildi.

ASELSAN ile yürütülen çalışmalar sonucunda El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha Sistemi-Analiz Aracı, EFES 2016 tatbikatı sırasında sergilendi.

 

Ejder Yalçın II’ler ayrıca ASELSAN tarafından üretilen SARP 2 Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ile donatıldı.

 

2016 yılında tekrar yenilenen ve geliştirilen Ejder Yalçın III üretildi ve High Tech Port 2016 İstanbul Fuarı’nda tanıtıldı.

 

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) Koruma Sistemi, gündüz/gece görüş sistemi, patlama ve delinmeye karşı özel önlem alınmış yakıt tankı gibi birçok sisteme sahip olan Ejder Yalçın, 9 kişiye kadar personel taşıma kapasitesine sahip.

 

Yüksek Balistik Koruma, 1.10 cm Hendek Geçme, %60 Dik Eğim Tırmanma, Tam Bağımsız Süspansiyon Sistemine sahip Ejder Yalçın, manuel ve uzaktan kontrollü farklı silah sistemleri entegrasyon imkanı ile yanal patlamalara ve el yapımı patlayıcılara karşı da üstün koruma sağlıyor.

 

Türkiye’de güvenlik güçlerine hizmet veren Ejder Yalçın 4×4 sayısı her geçen gün artarken, bu araçlar yabancı ülkelerin envanterine de girmeye başladı. Ejder Yalçın, bugüne kadar 6 ülke tarafından tercih edildi. Güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için Ejder Yalçın’ı tercih eden Macaristan, dünyadaki 6’ncı, Avrupa Birliği’ndeki ilk ülke oldu.

 

Nurol Makineyi tebrik ediyor, yerli ve milli üretim ve markalarının artarak devamını diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.