YOĞUN YAĞIŞ EREĞLİ SAHİLİNİN RENGİNİ DEĞİŞTİRDİ
Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde dünden bu yana etkili olan yağışlar, şehir merkezinden denize ulaşan derelerin debisini artırdı. Derelerin taşıdığı çamurlu suyun denize ulaşmasıyla Ereğli sahilinde dikkat çekici bir görüntü oluştu.

Kent genelinde etkisini sürdüren yağışların ardından derelerden gelen çamurlu sular Karadeniz’e karıştı. Özellikle Ereğli sahilinde, kıyıya yakın kesimlerde denizin renginin kahverengiye döndüğü görüldü.

Yüksek kesimlerden ve şehir içerisinden dereler aracılığıyla taşınan yağmur sularının denize ulaşması sonucu oluşan çamurlu tabaka, açık denizdeki suyla belirgin bir renk farkı meydana getirdi.
Sahil ve liman bölgesinden çekilen görüntülerde, çamurlu suyun denizde geniş bir alana yayıldığı ve temiz deniz suyuyla oluşturduğu sınırın açıkça görülebildiği dikkat çekiyor.
Yağışların devam etmesi durumunda derelerden denize taşınan su miktarının da artması bekleniyor.
Haber :Necdet Karaahmetoğlu












