Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 14°C
Yağmurlu
Zonguldak
14°C
Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 16°C

YUSUF ZİYA VE YENİ EKİBİNE İŞÇİDEN TOKAT

YUSUF ZİYA VE YENİ EKİBİNE İŞÇİDEN TOKAT
25 Temmuz 2023 16:07
3.794
A+
A-

TÜRK METAL SENDİKASINA ÜYE 76 İŞÇİ İSTİFA ETTİ DAYANIŞMAYA GEÇTİ!

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş’ın , Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın hastalığı sonrası Kdz.Ereğli’de ve Erdemir’de yaptığı bir takım hamleler Türk Metal Sendikasının İşçi Üstündeki hakimiyetini Yok etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana hakaret ve küfür ettiği iddiası ile Cimere ve savcılığa suç duyurusunda bulunan ve güç zehirlenmesine yakalanan Yusuf Ziya Odabaşın el attığı her yer kuruyor .

TARİHİ KARA GÜN !
KOCA ŞUBE KAPATILDI

En son İşçinin gönül verdiği , lider olarak seçtiği Türk Metal Sendikası Kdz Ereğli Şube Başkanı Yakup Yılmaz’ı görevden alabilmek için zorlu mücadeleler sonucu açılan 30 senelik şubeyi işverene yetkisizlik belgesi yollayarak yetkisiz bırakan Odabaş TÜRK METAL SENDİKASININ BAŞARI DOLU TARİHİNE şube kapatan BAŞARISIZ LİDER olarak adını yazdırdı .

Türk Metal Sendikası Kdz Ereğli şubesini bir imza bir kâğıt ile yetkisiz bırakıp 1 nolu şubeyi yetkili kılan Odabaş’ın planı bununla da bitmedi!

Akabinde İşverenin formenine arkadan yumrukla saldıran işçi Altan Kalfa’yı da sendika Başkanı yaparak bir anlamda “ben işvereni döven işçiyi Sendika Başkanı yapar İşverenin Genel Müdürü ile muhatap ederim “tarzı anlamı çağrıştıran yetkililendirme yapmıştır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a küfür ve hakaret ettiği için suç duyurusunda bulunulan Odabaş’ın takas ve teşvik bahanesiyle işçiye kanunlara aykırı eylemler yaptırması , bir anlamda da işverene racon kesme olarak kamuoyunda algılandı.

Bu işleyişten sonra Türk Metal Sendikasının işçi arasında güvenililirliği kalmamış buna sebep olan Odabaş ta bir anlamda Sendikanın Temeline Dinamit Koyar bir tavır sergilemiştir.

DAYANIŞMAYA GİDEN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR !

Bugün aldığımız bilgiye göre Ereğli Demir Çelik Fabrikasında işçi olarak çalışıp Türk Metal Sendikası üyesi olan 76 işçinin sendikadan istifa edip dayanışmaya geçtiği ,

Bunu duyan Eyt’li 2700 işçinin de Yusuf Ziya ve yeni yönetimden duyduğu rahatsızlık sebebi ile sendikadan istifa edip dayanışmaya geçmek için harekete geçecekleri alınan duyumlar arasındadır .

İşçi üzerinde hakimiyet ve inanırlığını kaybeden Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Odabaş ve 1 Nolu Şube Başkan, yönetim ve işyeri temsilcileri hergün önceki Başkan Yakup Yılmaz hakkında işyerlerine yeni dedikodular yaymaya çalışıyor. Daha önce Takası Yakup Yılmaz’ın kaldırttığı iddialarını ortaya atan Odabaş ve ekibine, işçiler ise “madem şube başkanının takas kaldırma gücü var, o halde hem şube olarak hemde Genel Başkan Yardımcısı olarak Yakup Yılmaz’ın kaldırdığı takası geri getirme gücünüz yok mu” sorusu karşısında şok yaşadılar!

Diğer taraftan işçinin sendika yöneticilerine güvensizliğini toparlamak İçin hergün Yakup Yılmaz hakkında yeni karalama kampanyaları yöneticiler tarafından sürdürülürken, işçilerin tepki ve öfkesi gün geçtikçe büyüyor!

YORUMLAR

  1. ByKaL dedi ki:

    Zaten emekliliği cebinde olanlar neden ayda 1200 TL aidat verir ki. Sana bu saatten sonra sendika ne karışır? Takas felan yok artık. Boşuna beklemesin kimse.