Dolar 32,5970
Euro 34,7616
Altın 2.497,65
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Yağmurlu
Zonguldak
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Yüz bin de bir görülen hastalığın tedavisi bu hastanede yapıldı.. 

Yüz bin de bir görülen hastalığın tedavisi bu hastanede yapıldı.. 
29 Mart 2023 18:00 | Son Güncellenme: 29 Mart 2023 20:26
351
A+
A-

Karadeniz Ereğli ilçesi Özel Echomar hastanesine yüz bin de bir görülen hastalığın tedavi edildiği öğrenildi.

Ereğli’ de yaşayan 67 yaşındaki Ekrem Yüksel, şiddetli göğüs ağrısı şikâyeti ile Kardiyoloji doktoru Doçent Doktor Mehmet Yaman’a başvurdu.

 

Kardiyoloji doktoru Doçent Doktor Mehmet Yaman, yaptırdığı tetkiklerde Ekrem Yüksel’de yüz bin de bir görülen bir durumu tespit etti. Aort damarından çıkan bir damarın yeniden Aort’a bağlandığının tespit edilmesi üzerine Ekrem Yüksel ameliyat alındı. Kardiyoloji doktorları Doçent Doktor Mehmet Yaman ve Doçent Doktor Fatih Öztürk tarafından gerçekleştirilen operasyonda kapalı yolla kapatma olarak bilinen işlem ile damarı kapattı.

ŞU ANDA AMCAMIZ ÇOK İYİ…

Başarılı operasyonun ardından açıklamada bulunan Kardiyoloji doktoru Doçent Doktor Mehmet Yaman “Ekrem amca 67 yaşında, bize göğüs ağrısı şikâyetiyle geldi. Ama göğüs ağrılarının uzun süre var olan bir göğüs ağrıları varmış. Biz anjiyo grafide bir damarında tıkanıklık saptadık. Kalbin ana damarında da yüz binde bir görülen bir anomali saptadık. Bu anomali hastanın aort damarından çıkan bir damarın yeniden Aort’a geri dönerek Aort’dan aldığı kanı yeniden Aort’a boşaltmasıydı. Çok nadir görülen bir durumdur. Bu yaşa kadar gelmiş. Ama yaş ilerleyince ciddi anlamda şikayetler meydana getirmiş ki Ekrem amcada yaklaşık yirmi beş yıldır göğüs ağrıları varmış ve giderek artmaya başlamış. Bunun sebebi olarak bunu tespit ettik ve oraya batı Karadeniz bölgesinde bir ilk olarak gene kapalı yolla COİL ile kapatma dediğimiz kapatma yöntemiyle orayı kapattık ve şuan kendisi yanımızda. 15 günlük kontrolünde gayet sağlıklı” dedi.

BEYİN ANEVRİZMALARINDA KULLANILAN YÖNTEM KULLANILDI…

Doçent Doktor Fatih Öztürk ise yaptığı konuşmasında “Mehmet hocanın da dediği gibi nadir görülen bir hastalık. Genellikle bu hastalar kalp damarının akciğer damarına açılması olarak görürüz yada kalbin kendi içine dökülmesi şeklin de olur. Ama amca da ilk defa gördüğümüz bir durum. Aort’a kan çalan kanın yeniden aortta dökülmesi olduğunu bu da damardan kanı çaldığı için amca da göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetine sebebiyet veriyordu. Burayı Mehmet hocam beyin anevrizmalarında kullandığımız bir malzemeyi kalp için kullanarak kapattık. Kapatarak amcanın hem şikayetlerini geriletmiş oldu. Hem de tedavisini yapmış olduk” dedi.

DOKTORLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Hastalığının tespit edilmesi ve yapılan tedavi sonrasında sağlığına kavuşan Ekrem Yüksel, Yaman ve Öztürk’e teşekkür etti. Yüksel konuşmasında “Şu anda gayet iyiyim herhangi bir sorunum yok. Eski ağrılarımdan da hiç bir şey kalmadı. Yani rahatım da şu anda. Hocalarımıza teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Ekrem Yüksel, yapılan kontrolünün ardından hastaneden ayrıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.