Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 16°C

ZABITA 196 YAŞINDA…

ZABITA 196 YAŞINDA…
7 Eylül 2022 13:04
360
A+
A-

ZABITA 196 YAŞINDA…

AYDIN: BELEDİYENİN GÜLEN YÜZÜ, GÖREN GÖZÜYÜZ

Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 196’ncı yılında Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, zabıta ekiplerini tek tek kutlayarak görevlerinde başarı diledi. Zabıta Müdürü Halit Aydın, zabıtanın belediyenin gülen yüzü, gören gözü olduğunu belirterek, ‘Ceza yazan değil, ikna eden bir teşkilatız’ dedi.

1-7 Eylül Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 196. Yıl dönümü ve Zabıta Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Zabıta Müdürlüğü Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu.

Anıt önündeki törene Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkan yardımcıları, daire müdürleri, belediye meclis üyeleri ve zabıta personeli katıldı.

Zabıta Müdürü Halit Aydın’ın Ereğli Belediyesi çelengini anıta sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

AYDIN: BELEDİYENİN GÜLEN YÜZÜ, GÖREN GÖZÜYÜZ

Zabıta Müdürü Aydın, törende yaptığı konuşmada, 196’inci yaşını kutlayan Zabıta Teşkilatı’nın temellerinin 1826 yılında Osmanlı Dönemi İhtisap Nazırlığına dayandığını belirtti.

Aydın şunları söyledi:

“Belediye Zabıta Müdürlüğümüz, çalışmalarını bir müdür, üç zabıta amiri, yedi zabıta komiseri, yirmi dört zabıta memuru, yirmi dört zabıta destek personeli ve 59 özel güvenlik personeli, 10 memur, 4 işçi ile birlikte, üç araç, iki motosiklet ve ekibimize yeni katılan dört elektrikli bisiklet ile görev yapmaktadır. Zabıta Müdürlüğümüz her geçen gün hizmet kalitesini artıran ve personel yapısını sürekli dinamik tutan bir anlayış ile birimler dahilinde, Bağlık Zabıta Amirliği, Merkez ve Sahil Zabıta Amirliği, Pazaryeri Denetim ve Kontrol Amirliği, İşgaliye Takip, Tahsilat ve tellaliye birimi ile özel güvenlik biriminden oluşmakta olup, bu birimler içerisinde işyeri ruhsat, imar, çevre, sağlık, turizm, deniz, zabıta kalem, tüketici hakları, ilan ve reklam ekipleri ile hizmette devamlılık esası doğrultusunda bütün personeli ile halkımızın yanında ve yakınında yedi gün, yirmi dört saat hizmet vermektedir.

 

CEZA YAZAN DEĞİL, İKNA EDEN BİR TEŞKİLAT-

Karadeniz Ereğli’de yaşayan halka sağlıklı, rahat, huzurlu ve güvenli bir yaşam alanı oluşturabilmek için belediye başkanı, başkan yardımcıları, belediye meclisi, belediye encümeni ve devletin diğer yetkili organlarının aldığı kararları uygulayıp takibini yapıyoruz.

Yaptığımız çalışmalar ile kentsel gelişimimize de önemli katkı sağlamaktayız. Bu görevleri yerine getirirken, belediyemizin gülen yüzü, gören gözü, işiten kulağı olan teşkilatımız, aynı zamanda belediyemiz ile esnaf arasında köprü vazifesi görmektedir. İnsan hak ve hukukuna saygılı gülen bir yüz ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önceden tedbir almakta olup, idari yaptırım son tercih olarak kabul edilerek, ceza yazan değil, ikna eden ve vatandaşlarımızı memnun bir şekilde, gülen bir yüzle kurallara uymaya yönlendiren bir teşkilat olma yolunda hızla ilerlemekteyiz.

Çalışmalarımızda bize her türlü desteği veren Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a teşekkür ediyor, tüm meslektaşlarımın Zabıta Haftası’nı kutluyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, emekli olanlara da sağlıklı bir ömür diliyorum.”

Tören, günün anısına zabıta personeli ve davetlilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.