ZONGULDAK’TA GRİZU FACİASI! 2 MADENCİ HAYATINI KAYBETTİ, 5 YARALI
Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde bulunan özel bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlaması can aldı. İki madenci yaşamını yitirirken 5 işçi yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Ocakta kalan son işçiye ulaşılmasının ardından çıkarma çalışmaları sürüyordu.

GELİK’TE MADEN OCAĞINDA PATLAMA
Zonguldak’ta madencilik sektörünü ve bölge halkını yasa boğan bir olay yaşandı. Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinin Dereiçi mevkisinde faaliyet gösteren özel bir kömür madeninde grizu patlaması meydana geldi.
Patlamanın ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye AFAD, sağlık, itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Ocakta bulunan işçilere ulaşmak için ekipler tarafından çalışma başlatıldı.
2 MADENCİ HAYATINI KAYBETTİ, 5 İŞÇİ YARALANDI
Ocaktan çıkarılan işçilerden ikisinin hayatını kaybettiği belirlendi. Patlamada yaralanan 5 işçi ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu, vücutlarında oluşan yanıklar nedeniyle tedavilerinin yakından takip edildiği bildirildi. Ağır yaralılardan bazılarının Ankara’ya sevk edildiği aktarıldı.
VALİ HACIBEKTAŞOĞLU’NDAN AÇIKLAMA
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, olayın ardından yaptığı açıklamada madende bulunan 8 işçiden ikisinin hayatını kaybettiğini, 5 işçinin yaralandığını belirtti. Ocakta kalan son işçiye ulaşıldığını ve çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
Patlamanın kesin nedeni ve olayda herhangi bir ihmal bulunup bulunmadığı, yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacak.
ZONGULDAK YİNE MADEN ACISIYLA SARSILDI
Madenciliğin kentin hafızasında ve yaşamında önemli bir yer tuttuğu Zonguldak’ta yaşanan facia, bir kez daha yerin metrelerce altında çalışan işçilerin karşı karşıya olduğu tehlikeleri gündeme getirdi.
Hayatını kaybeden madencilerin kimliklerine ilişkin bilgilerin resmî açıklamalarla netleşmesi beklenirken, yaralı işçilerin sağlık durumlarına ilişkin gelişmeler de takip ediliyor.
Akgün Haber ailesi olarak hayatını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm madenci camiasına başsağlığı; yaralı işçilere acil şifalar diliyoruz.
Gelişmeler Akgün Haber’de…












