Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 19°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Bakkalın Veresiye Defteri Satın Alındı

Bakkalın Veresiye Defteri  Satın Alındı
3 Mayıs 2021 10:41
409
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Gümüşhaneliler Derneği, Hayırseverler ve bakkal sahibi Orhan Öztürk’ün de katkıları ile bakkalın veresiye defterini satın aldı.

Mahalle borçlarının kapatılması ile ilgili açıklamada bulunan Gümüşhaneliler Dernek başkanı Davut Karakaş her derneğin böyle projelere imza atması gerektiğini söyledi.

Ereğli ilçesine Murtaza mahallesi Karga sokakta bulunan Orhan Bakkal adlı işletmenin veresiye defteri Ereğli’ de yaşayan Gümüşhaneliler tarafından kurulan Gümüşhaneliler Yardımlaşma ve dayanışma derneği tarafından satın alındı.

Yaklaşık 12 bin liralık alacağın olduğu veresiye defteri Dernek yönetimi, üyeleri, hayırseverlerin ve Bakkal Orhan Öztürk’ün de katkıları ile satın alındı.

Ki

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli Gümüşhaneliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Davut Karaca, her derneğin bir bakkalın veresiye defterini alması durumunda bakkala borcu olan vatandaşın kalmayacağını söyledi.

Kendilerinin bu çalışmayı sürdüreceğini ifade eden Karaca “Bizim derneğimizin görevi ki bütün derneklerin görevi yardımlaşma ve dayanışma olarak bilinir. Bizde Osmanlı’dan gelen geleneği yaşatmak istedik.

Orhan bakkalın veresiye defterini satın alarak bu mahallede yaşayan insanlara ihtiyacı olanlara yardımcı olmaya çalıştık.

Bu konuda bize destek veren bütün hemşerilerime katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.

Borcundan dolayı bakkalın önünden geçemeyen vatandaşlarımızın olduğunu da öğrendik. Ereğli’ de benim bildiğim 30-40 tane dernek var. Keşke bu derneklerde öncülük yapabilse.

Her biri bir bakkalın borcunu kapatsa belki de Ereğli’de bakkala borcu olan kalmayacak” dedi.

Bakkal sahibi Orhan Öztürk’de Gümüşhaneliler Derneğinin kendisine gelerek veresiye defterini satın almak istediklerini söylemesi üzerine kendisinin de vberdiği katkı ile defteri Dernek başkanı Davut Karaca’ya sattığını söyledi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.