Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 14°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
14°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 16°C
Çar 17°C

BBP. KDZ EREĞLİ İLÇE BAŞKANINDAN DİKKAT ÇEKEN İL ÇIKIŞI

BBP. KDZ EREĞLİ  İLÇE BAŞKANINDAN DİKKAT ÇEKEN İL ÇIKIŞI
20 Haziran 2023 02:41
191
A+
A-

Kdz. EREĞLİ İL OLMALI MI?

BBP. KDZ EREĞLİ
İLÇE BAŞKANI Yusuf Karaoğlundan beklenen il çıkışı gecikmedi !

”Bu günlerde Kdz.Ereğli de il olma heyacanı yaşanıyor, şehrin tüm katmanları hazırız diyor.
Sonuçta ilçemiz bunu çoktan hak ediyor mu, elbette ediyor.
Doksanlı yıllarda rahmetli Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde verilmiş bir söz vardı olmadı, zaman içerisinde bir çok kez gündeme gelmesine rağmen bir türlü olamadı, oldurmadılar.
Zonguldak ilimizden önce Karabük ilçemiz, ardından Bartın ilçemiz ayrıldı yeni iki ilimiz olmuş oldu o günlerde Zonguldak biter küçülürüz gibi olumsuz laflar çok edildi, destekleyenlerin yanı sıra karşı çıkanlar oldu, gelinen süreçte hem Zonguldak ilimiz kazandı hemde yeni illerimiz büyük gelişme kazandı, yapılan işin ne kadar doğru ve yerinde bir karar olduğu zamanla anlaşılmış oldu.
Ereğli’nin il olmasını isteyenler kadar istemeyenlerin de olduğu anlaşılıyor.
İlk bakışta normalmiş gibi gelebilir.
Bazı kimseler “Ereğli nin il olmasını isteyenler haindir, ihanet ediyorlar ” ibareleri kullanmakta oysa, Karabük ve Bartın’ın il olma sürecinde böyle bir ifadeye rastlanmadı.
Ereğli’nin il olmasını istemek bir erdemli olmanın yanında ileri bir akıl işi dir.
Hem Zonguldak ilimize fayda sağlar hemde Ereğli ye fayda sağlar. Bölgesel olarak, sosya kültürel ve sosya ekonomik gelişmeye katkı sağlar.
Zonguldak bir yükümlülükten, Ereğli bağımlılıktan kurtulur.
Süre gelen idari işler hız kazanır, Ülkemizin ve Bölgemizin parlayan yıldızı Filyos vadisine yapılan başta enerji, liman ve diğer yatırımları göz önüne alındığımızda, Zonguldak ilimizin Ereğli ekonomisine bağımlı olmadığı net bir şekilde görülmektedir.
Ereğli ise Erdemir ve çeliğe dayalı bir kaç sanayi kuruluşunun ötesinde uzun yıllardır ciddi bir kamu yatırımı ve yardımı almamış halen bir çok kamu binası çok zor şartlarda kiralık binalarda hizmet vermektedirler.
Yeni istihdam alanları olmadığı için gençlerimiz başka illere gitmekte göç verir durumdadır.
Bir çok çözüm bekleyen sorunlar yığını olduğu bilinen bir gerçek ve bunu hissedip yaşayan Ereğli insanı haklı olarak, yaşadığı kentin meselelerinin çözümünün il olmaktan geçtiğini, yeni oluşacak ilçe ve belde yapılanması ile başta istihdam olmak üzre diğer sorunların çözüleceğine öteden beri inanmakta, istemekte ve beklemektedir..
Gelinen süreçte Devletimizin, Sayın Cumhur başkanımızın, Ereğli halkının bu mazum ve haklı isteğini görmezden gelmeyeceğini ve sevindireceği kararı vereceğine BBP Kdz. EREĞLİ İLÇE TEŞKİLATI OLARAK inancımız tamdır.

Ayrıca, Ereğli nin il olmasını istemek “Zonguldak için ihanet değil” , bir ileri görüş ve erdemli olmanın bir göstergesi dir.”

Yusuf Karaoğlu
BBP. KDZ EREĞLİ
İLÇE BAŞKANI.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.