Dolar 32,6004
Euro 34,8280
Altın 2.491,99
BİST 9.506,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 16°C
Yağmurlu
Zonguldak
16°C
Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 23°C

BELEDİYENİN KURBAN YAKALAMA TİMİ GÖREVE HAZIR

BELEDİYENİN KURBAN YAKALAMA TİMİ GÖREVE HAZIR
5 Temmuz 2022 15:48
374
A+
A-

BELEDİYENİN KURBAN YAKALAMA TİMİ GÖREVE HAZIR

VATANDAŞLARA KURBAN KESİM KURSU VERİLDİ

Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için ekip kurdu.

Eğitimlerini tamamlayan ekip göreve hazır hale geldi. Kurbanlıkları kaçan vatandaşlar Alo 153 Zabıta ve 3150102 Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ni arayabilecek.

Ayrıca, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde 14 vatandaşa kurban kesim kursu verdi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, veteriner hekim ve 3 personelden oluşan Kurbanlık Hayvan Yakalama Timi kurdu.

Kurban Bayramı’nda sıkça yaşanan kaçan kurbanlık hayvan olaylarına müdahale etmek için oluşturulan ekibe, Belediye Veteriner Hekimi Özgür Fahrettin Coşgun tarafından hayvana yaklaşma, uyuşturucu ile sakinleştirme ve yakalama teçhizatı kullanımı ile ilgili eğitim verildi, tatbikatlar yapıldı. Ekibin kolay ulaşımı için bir de araç hazırlandı.

Veteriner İşleri Müdürü Erdal Terzi, ihtiyaç duyan vatandaşların Alo 153 Zabıta ve Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin 315 01 02 numaralı telefonlarını arayarak yardım isteyebileceklerini söyledi. Terzi, yakalama timinin olay anında sakinleştirici ilaç olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsatlı ve ette kalıntı bırakmayan ürünleri kullanacağını bildirdi.

KURBAN KESİMİ KURSU VERİLDİ-

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde ayrıca vatandaşlara kurban kesimi kursu verildi. 2022 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ hükümleri gereğince Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Kurban Kesim Elemanı kursunun uygulamalı eğitim kısmı ile ilgili konular, Belediye Mezbahasında Belediye Veteriner Hekimi Özgür Fahrettin Coşgun ve Belediye Kesim Personelleri tarafından kursiyerlere anlatıldı. 14 kursiyerin katıldığı eğitimde, kurbanlık hayvana yaklaşma, bağlama, yatırma ve kesim teknikleri öğretildi. Kesilen kurbanlık hayvanın et muayenesi ile ilgili genel konular da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Mehmet Kaçar tarafından kursiyerlere anlatıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.