Dolar 32,5595
Euro 34,8913
Altın 2.434,23
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 28°C
Az Bulutlu
Zonguldak
28°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C

Çakır’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlaması…

Çakır’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlaması…
9 Ocak 2021 20:31 | Son Güncellenme: 9 Ocak 2021 20:35
953
A+
A-

Çakır 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Çakır’ın mesajı şöyle:

“Türkiye’de basın çalışanlarının özlük haklarını yasal güvence altına alan 212 Sayılı Kanun’un yürürlüğe girmesinin yıldönümünü esas alan “Çalışan Gazeteciler Günü ”nü kutluyoruz.

Çakır’ın mesajı şöyle:“Türkiye’de basın çalışanlarının özlük haklarını yasal güvence altına alan 212 Sayılı Kanun’un yürürlüğe girmesinin yıldönümünü esas alan “Çalışan Gazeteciler Günü ”nü kutluyoruz.

Resmi küçültmek için üzerini tıklayın…Çakır’ın mesajı şöyle:“Türkiye’de basın çalışanlarının özlük haklarını yasal güvence altına alan 212 Sayılı Kanun’un yürürlüğe girmesinin yıldönümünü esas alan “Çalışan Gazeteciler Günü ”nü kutluyoruz.

Basın kuruluşları ve bu kuruluşlarda istihdam edilen basın çalışanlarımız toplumun gözü, kulağı, kimi zaman da ifade aracı olarak, demokratik toplumlarda anahtar bir meslek olan Gazetecilik mesleğini icra etmektedir.

Evrensel meslek ilkeleri doğrultusunda doğru, ilkeli, güvenilir haber anlayışı ile, temel hak ve özgürlüklere saygı duyan, onların geliştirilmesi için mücadele eden basın mensupları, aynı zamanda ülkemizin ve bölgemizin gelişmesinde de anahtar rollerden birini üstlenmeleri nedeniyle, vazgeçilmez bir sorumluluğu da taşımaktadır.

İnternet medyası ve sosyal medyanın yaygınlaştığı günümüzde, doğru, tarafsız, bağımsız, güvenilir bilgiye erişimin sağlanması açısından, bağımsız basının ve evrensel basın ilkeleri çerçevesinde haber üreten mensuplarının önemi daha da artmıştır.

Gazetecilerimiz, üstlendikleri tüm sorumlulukları yerine getirirken, kimi zaman güç koşullar altında görev yapmaktadır.

Dolayısıyla, basın çalışanlarının taşıdıkları sorumlulukları yerine getirirken, özlük haklarının yasaların öngördüğü şekilde eksiksiz olarak tesliminin ve bu hakların geliştirilmesinin, kamusal yaşantımızın ve demokrasimizin geleceği bakımından önemli olduğuna inanıyorum.

Bu vesileyle, geçmişten günümüze görev yapan hayatını kaybetmiş gazetecilerimiz ve basın emekçilerimize Allah’tan rahmet diliyor, halen görevinin başında olan ve fiilen haber üretmek suretiyle demokratik yaşamımıza katkı sunmayı sürdüren basın mensuplarımıza da çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.