Dolar 32,5561
Euro 34,8449
Altın 2.431,61
BİST 9.712,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 19°C
Az Bulutlu
Zonguldak
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C

Demirtaş ’ Gülüç’mü Kepez’in üçte biri Kepez’ mi Bağlık’tan daha büyük göreceğiz”

Demirtaş ’ Gülüç’mü Kepez’in üçte biri Kepez’ mi Bağlık’tan daha büyük göreceğiz”
10 Ekim 2021 16:17 | Son Güncellenme: 10 Ekim 2021 16:32
1.124
A+
A-

Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kendisine yönelik söylemlerine yanıt verdi.

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Demirtaş, Gülüç’ü büyütmek için adım atacaklarını söyledi.

EREĞLİ DEVLET HASTANESİ ACİL YOLU

Demirtaş’ın açıklamaları şu şekilde:

“Alaplı orada, Kandillisi orada, Ereğlilisi de orada. Herkesin hastanesidir orası. Bir buçuk sene öncesi yazılan bir yazı ile müracaatta bulunmuşlar ama Ereğli Belediyesi gelip oraya yolu yapmamışlar.

Buradan sizden özür dilerek konuşuyorum, doğuma giden bayanların orada doğum yaptıkları söylendi bize.

Biz de gittik, ‘burayı yaparız, kendi imkanlarımızda yaparız’ dedik herhangi bir art niyet yoktu yani. Ama son zamanlarda baktık ki kendimize ilçe başkanlığımıza teşkilatımıza aşırı bir saldırılar oluşmaya başladı.

“YARAŞLI DA DA BETONLAMA SÖZÜ VERDİK”

Biz oraya art niyetle gitmediğimizi herkese söyledik yapılmıyorsa biz yardımcı oluruz dedik. Aynı zamanda Yaraşlı’da engelli bir vatandaşımızın evine çıkamadığını gördük, gittik oraya da betonlama sözünü verdik.

Biz teşkilatımızın bize söylediği teşkilatımızın gidip de ne değerlendirmede bulunursa talepte bulunursa elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Çünkü biz AK Parti’liyiz biz hizmet edeceğiz.

“BİN LİRA PARA TALEP EDİLDİ”

Son zamanlarda kendisinin çıkıp açıklamalarını görüyorum ben kendisine büyüğüm olduğu için saygı duyuyorum daha önceki dönemlerde görev yaptık kendisinin şahsına hiçbir kelimem olmamıştır.

Ama diyorum ki en önemli değerlerimize cenaze hizmetlerimize kendisinin de orada çıkıp da konuşmasını istedim cenaze hizmetlerinden Gülüç’te vefat eden bir vatandaşın aile mezarlığı Ereğli’de olmasına rağmen bin lira para talep ettiklerini biliyoruz.

“BİZ PARA TALEP ETMİYORUZ”

Gülüç’te ikamet eden vatandaşlarımızın aile mezarlığı Ereğli’de olduğu için cenaze hizmetlerinden bin TL para talep ediyorlar. Ama gelin Gülüç Belediyesinde bugüne kadar hiç öyle bir talep yoktur.

Biz cenazemize her zaman saygılıyızdır, ölümüze de saygılıyız, dirimize de. Biz hiçbir şekilde para talep etmiyoruz.

Kefenimizi, tahtamızı, mezar kazmamızı, cenaze aracımızı, otobüsümüzü ve de akşamları cenaze evine yemek ikramında dahi bulunuyoruz. Ben iddia ediyorum, 1 TL para talep etmiyoruz. İsterse Ereğli’den gelsin isterse şehir dışından gelsin çünkü biz bir ülkeyiz herkesin akrabası eşi dostu var.

Gülüç’ten gelen vatandaşlardan Bin TL para talep ediyorlar, kefen vermiyorlar, tahta vermiyorlar ben orada hiçbir açıklama yapmadım kendilerine saygı gösterdim.

Kendilerinin yönetim şeklidir dedik, biz kafamızı aşağıya eğdik ama çıkıp da basın da şov da yapmadık. Ama cenaze hizmetlerine gelin Türkiye’de sayıdır bizim Gülüç Belediyesi olarak yaptığımız cenaze hizmetleri biz burada hizmet ediyoruz.

“EREĞLİ’DEN AKIN AKIN İNSANLAR GÜLÜÇ’E GELİYOR”

Gülüç’te en son yapılan hizmetleri siz de gördünüz. Şuanda Ereğli’den akın akın insanlarımız Gülüç’e geldiğini görüyoruz.

Ben de akşamları yeni yaptığımız sosyal tesislerinde çay kahve içiyoruz. Çayı 1 TL’ye veriyoruz halkımıza. Ereğli’den gelenler Kandilli’den gelenler, Alaplı’dan her kesimden insanlar geliyor.

Biz hizmet edeceğiz birinci etabımızı Allah’ın izniyle bitirdik, ikinci etabımızı da bitirme aşamasındayız. Şuanda Gülüç sahili cıvıl cıvıl. Öğrencilerimiz cıvıl cıvıl, öğrencilerimizin orada oturabileceği dinlenebileceği yeni mekanlar oluşturduk, az ileride karma kürek yarışlarına başlıyoruz Gülüç deresinde bundan sonra kürek yarışları yapılacak. Az ilerisinde terminali bitirdik, çevre düzenlemesini bitirme aşamasındayız ve son zamanlarda Batı Karadeniz’in en güzel projesini açıklıyorum burada 27 dönüm arazinin üzerinde Millet Bahçesini inşaa ediyoruz. Taş duvarlarıyla başladık. İçerisinde de bin kişilik düğün salonu bay bayan barbekülerimiz şelalelerimiz çocuk oyun parklarıyla birlikte dehşet bir alan oluşturacağız orada Allah’ın izniyle. Buradan vekillerimize, teşkilat başkanlarımıza, il başkanımıza hepsine teşekkür ediyorum. Bu bir davadır hizmet davası bunu hep birlikte Allah’ın izniyle gerçekleştireceğiz.

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMİYORUZ”

Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz, kimseyi itibarsızlaştırmıyoruz kendisine yine buradan söylüyorum bizim ki hizmet davası bunun CHP’lisi Ak Partilisi MHP’lisi olmaz birlik beraberlik içerisinde olması gereken bir hizmettir burada. Ama biz vatandaşın her talebinde hizmet noktasında varız Gülüç Belediyesi olarak, Gülüç Belediyesini küçümsemenin de bir anlamı yok. Çünkü burada diyor ki Kepez Mahallesinin üçte biri kadar diyor, üçte biri kadar olmasının da sebebi kendisidir. Arkadaki mahallelerimizi referanduma bağlayıp muhtarlarımızı ordaki mahalle halkımızın çocuklarını işe alarak onlara vaatlerde bulunarak referandum yaparak Gülüç’ü küçükleştirdi. Arkadaki bütün mahalleleri bakın Yıldırım Kolejinin üstüne çıkıyorsunuz 3-5 mahalle biz de hep 3-5 mahalle Ereğli’de. Gülüç Köprüsünden başlıyor Gülüç Madenciden çıkıyorsunuz tekrar Ereğli’de bitiyor.

“ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA BAŞVURACAĞIM”

Buradan da söylüyorum değerli vekillerim il başkanlarım burada Çevre Şehircilik Bakanlığından ve İçişleri Bakanlığına müracaatta bulunacağım imar sınırları belirlensin, benim Gülüç Köprüm sınırdır, o sınır birincidir ve bundan sonra bizden alınan o mahalleleri de buradan kendisine söylüyorum derhal hep birlikte uğraşıp buraları kendi bünyemize katacağız. Gülüç’ün Kepez’in üçte biri mi veyahut Kepez’den Bağlık’tan daha büyük olduğunu da buradan çıkan sonuçla kendilerine göstereceğiz.”

Haber : Mustafa Kemal Bektaş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.