Dolar 32,4559
Euro 34,7927
Altın 2.478,00
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Az Bulutlu
Zonguldak
15°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 18°C

Echomar Anjiyo’da Türkiye’de Bir İlke Daha İmza Attı

Echomar Anjiyo’da  Türkiye’de Bir İlke Daha İmza Attı
18 Ağustos 2021 21:22 | Son Güncellenme: 18 Ağustos 2021 21:23
398
A+
A-
  1. Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Özel Echomar Hastanesinde El Başparmak anjiyosuyla çatallı damara müdahale ile yüzde 90 tıkalı olan damarın açıldığı ifade edildi.

Ereğli’ de sağlık alanında birçok ilke imza atan Özel Echomar hastanesi Kardiyolog Doçent Doktor Mehmet Yaman ve ekibi tarafından bir ilke daha imza atıldı.

Hastaneye eğelen ve çatallı damarı yüzde 90 kapalı olan hastaya el başparmağından yapılan anjiyo ile müdahale edildi.

Türkiye’ de de ilk kez yapılan ve başarılı bir şekilde tamamlanan operasyonun ardından yüzde 90 kapalı olan damarın açıldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Özel Echomar hastanesi Kardiyolog Doçent Doktor Mehmet Yaman “Son zamanlardaki trend yaklaşım olan el başparmağından anjiyo yapmayı bugün hastalarımıza başarı ile uyguladık, hastamızın da damarındaki %90 darlığı bu yöntemle açtık.

Kasık ve el bileğinden anjiyo yapmaya göre hasta konforu açısından oldukça faydalı bir yöntem.. Kesinlikle uygulanmalı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.