Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
BİST 9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Az Bulutlu
Zonguldak
20°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 16°C

GÜCÜ KEDİYE YETENE NE DENİR?

GÜCÜ KEDİYE  YETENE NE DENİR?
15 Temmuz 2021 09:07
594
A+
A-

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, C.Y. komşusunun kedisinin bahçesindeki civcivlerini telef ettiğini iddia ederek, Zekai Demircan’ı kedisini vuracağı yönünde uyardı.

Zekai Demircan ortadan kaybolan kedisini 2 gün sonra bitkin halde bulurken, veterinere götürdüğü kedisinin vücuduna 3 saçma isabet ettiği belirlendi. Kedi tedaviye alınırken, Zekai Demircan komşusu C.Y. hakkında şikâyetçi oldu.

Olay Alaplı ilçesine bağlı Demirciler Köyünde meydana geldi. İddiaya göre köyünde yaklaşık 7 kediye bakan Zekai Demircan, kedilere mamalarını koyduktan sonra ismini PAMUK koyduğu kedinin gelmediğini gördü. Çevrede arama yapan aile kısa süre sonra kedileri PAMUK’un kanlar içinde su kabının yanına geldiğini gördü. Kedilerinin vurulduğunun farkında olmadıklarını kaydeden Zekai Demircan, kedinin durumunun kötüleşmesi üzerine Alaplı ilçesinden ulaştıkları veteriner arkadaşından ilaç aldığını ve ilacın ardından kedilerinin durumunun biraz düzeldiğini ifade etti. 2 gün sonra ise daha da kötüleşen kediyi Ervet Veteriner kliniğine getiren Zekai Demircan, yapılan kontrollerde saçma ile vurulduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Köylerinde komşuları C.Y. İle daha önce tartıştıklarını kaydeden Zekai Demircan, komşunun iddiasında Pamuk adlı kedinin civcivleri yediğini ve Pamuk’u vuracağını söylediğini iddia etti. Köyde ki diğer komşularında da bu sözleri duyduğunu kaydeden Demircan, yaşanan olay üzerine Alaplı İlçe Jandarma komutanlığına giderek komşusu C.Y. den şikâyetçi olduğunu söyledi.

Zekai Demircan açıklamasında “ Benim Pamuk’tan hariç evin önünde 6 tane kedim var. Eşim hepsinin ayrı ayrı isimleri olan kedilere mamalarını verdi. Baktık bir tek Pamuk yok aralarında. Eşim kediyi aramaya gitti. Eve geri gelip üst kattan bahçeye baktığı sırada bir silah patlaması duyuyor. Bana Pamuk’’u vurdular dedi. Bundan 15-20 gün önce kendisinden şikâyetçi olduğum C.Y. ve kızı H.Y. yengemin yanına gelerek ‘Biz isin kediyi vuracağız. Tüfeği de hazırladık. Bizim civcivleri yemiş. O yüzden kediyi vuracağız. Tüfeği hazırladık’ demiş. Sonra biz daha başka zamanlarda köydeki dedikodularda PAMUK kedinin vurulacağını duyduk. Akşam saatlerinde Pamuk kanlar içinde geldi. Su Ağabeyim ile yengem su kabının başına gelen ve su dahi içemeyen Pamuk’u evin altına alarak muhafaza ediyorlar. Veteriner arkadaşımı arayarak zehirlendiğini söyledim. Bana attığı ilaç resmini attı. İlacı aldım. Kediye verdim. O ilacın etkisi ile iki gün iyiydi. Ancak bi bunun vücudunda saçma olduğunu bilmiyorduk. Sonra yaralı olduğunu gördük. Eşim kedinin ölmek üzere olduğunu ve kusmaya başladığını söyledi. Hocamı aradım. Klinikte buluştuk. Kendisi Pamuk’u tedavi altına aldı. ben kedimi vuracağım diye bana haber gönderen C.Y. den Alaplı Jandarma karakoluna giderek şikayette bulundum. Bugünde raporları aldım. Karakola teslim ettim. Kendisinden şikayetçi olduğum C.Y. den hem cezalandırılmamasını, hem de tedavi masraflarını kendisinden talep ettim. Bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Pamuk ilk olsun ve son olmasın. Mücadelede ilk olsun. Bütün mücadele devam etsin. Lütfen Pamuk’un davasını takip edelim” dedi.

Veteriner Hekim Hüseyin Demircan ise konuşmasında “ Pamuk bize 41 dere3ce ateş ve kansızlıkla geldi. Kusuyordu. Hemen tedavi altına aldık. Gerekli işlemleri yaptık. Tek atışlı değimiz tüfekten çıkan saçmalardan 3 tanesinin vücudunda olduğunu tespit ettik. İki tanesi iç organlarında bir tanesi karnındaydı. İç organlarda olan maalesef zehirlemiş. Bağırsaklara da zarar vermiş. Durumu kötü olduğu için operasyon yapamadık. İlk önce genel durumunu düzeltelim dedik. O da çok azimli ve savaşçı bir kedi. Savaşı da kazandı diyebiliriz. 48 saatlik bekleme sürecini atlattı. Ameliyata alacağız. Hayvan hakları yasası çıktı. Eksiklikleri ile çıktı. Biz isteriz ki daha da caydırıcı şeyler olsun. Ancak bu olay birçok yerde yaşanıyor. İnsanlar bunu suç olarak görmüyor. Kediye, köpeğe, kuşa zarar vermenin suç olduğunu bilmiyorlar. Bilseler de bundan ne çıkar diyorlar. Biz istiyoruz ki bu bir dönüm olsun. Bu davayı biz takip edeceğiz. Takipçisi olacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.