Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Az Bulutlu
Zonguldak
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 15°C
Sal 16°C

İlk Ziyaret Mülki Amire

İlk Ziyaret Mülki Amire
30 Mart 2021 17:25
372
A+
A-

EGD Yönetimi protokol ziyaretlerine başladı..

Kdz Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel ve yönetim kurulu üyeleri protokol ziyaretlerine başladı.

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel ile yönetim kurulu üyeleri ilk ziyaretini Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’na gerçekleştirdi. Başkan Erel ziyarette dernek olarak yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler verirken, Ereğli menfaatine olan her işe destek olacaklarını ifade etti.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, EGD Başkanı Şafak Erel ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etti, başarılar diledi.

Çorumluoğlu, basın camiasının birlik ve beraberlik içerisinde olmasını arzu ettiğini dile getirdiği konuşmasında, yapılacak çalışmalara kendisinin de destek olmaya hazır olduğunu ifade etti. EGD Başkanı Şafak Erel ile yönetim kurulu üyeleri ikinci ziyaretini ise Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a gerçekleştirdi.

EGD Başkanı Şafak Erel, gerçek işi gazetecilik olan yeni yüzlerle göreve geldiklerini belirterek, “Amacımız öncelikle kendi içimizde birlik ve beraberliği sağlamak. Derneğimizde meslekten olan arkadaşlarımızla yol yürümek. Bununla birlikte öncelikli olarak Ereğli’nin sorunları konusunda çalışmalarda bulunmak… EGD yönetimi olarak bugüne kadar gazetecilere verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Ereğli için yapılacak her türlü çalışmada sizlerle birlikte olacağımızı bildirmek istiyoruz” dedi.Başkan Posbıyık, EGD yönetimine görevlerinde başarılar dileyerek gündeme ilişkin bazı konularda açıklamalarda bulundu. Ereğli’de demokratik kurallar içerisinde sesini yükseltecek yönetimlere ihtiyaç olduğunu belirten Posbıyık, şu sözlere yer verdi; “Ereğli’nin birlik beraberliğe ihtiyacı var. Herkes bana kavgacı diyor ama aslında demokratik haklarını kullanan, bölgesi için taleplerde bulunan, sesini yüksek tutan ama demokratik kurallara uyan insanlara kavgacı denmez. Asıl sinsi sinsi kavga eden insanlara kavgacı denir. Onlar memleketi yok ederler, bitirirler. Bu memlekette nedense ikinci yol daha çok tercih ediliyor.

Demokratik kurallar içerisinde memleketi için çalışmak, mesleğinin kurallarını yerine getirmek dururken, birbirine pislik atmak suretiyle sessiz, sakin geri çekilerek vaziyet idare ediliyor, bol bol dedikodu yapılıyor.

Ereğli de bu yüzden sosyal, ekonomik, kültürel yönden devamlı olarak çöküyor. Böyle giderse çökmeye devam edecek.

Çünkü talep yok, istek yok.

Herkes hayatından memnun.

Siyasi parti ilçe başkanları talepte bulunmuyor, milletvekilleri talepte bulunmuyor, il başkanları talepte bulunmuyor, sivil toplum örgütleri de talepte bulunmuyor.

Seslerini yükseltmiyorlar. Çok şükür dün bir arkadaşımız yükseltmiş (TSO Başkanı Arslan Keleş). Kimse sesini yükseltmeyince de Ereğli böyle yoluna devam ediyor. Bizim gibi sesini yükselten insanlara da kavgacı diyorlar.

Yüksek fırını kapatacak, Demir-Çelik’i kapatacak, deyip duruyorlar. Onun için hep beraber mücadele vermemiz lazım. Ereğli’nin demokratik kurallar içerisinde sesini yükseltecek yönetimlere ihtiyacı var.” Başkan Posbıyık yeni seçilen dernek başkanı ve yönetimini tebrik ederek başarılar diledi.

EGD Başkanı Şafak Erel ve yönetim kurulu üyeleri son olarak Kdz. Ereğli İlçe Jandarma Bölük Komutanı J. Üsteğmen Bayram Dündar’ı ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.