Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
BİST 8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 20°C
Açık
Zonguldak
20°C
Açık
Cum 20°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

MELEK MOSSO VE HALUK LEVENT, KDZ. EREĞLİ’Yİ SALLADI

MELEK MOSSO VE HALUK LEVENT, KDZ. EREĞLİ’Yİ SALLADI
24 Temmuz 2022 13:03
293
A+
A-

MELEK MOSSO VE HALUK LEVENT, KDZ. EREĞLİ’Yİ SALLADI

POSBIYIK: MELEK MOSSO’YA SAHNE YASAĞI GETİREN ZİHNİYETİ ŞİDDETLE KINIYORUM

“HALUK LEVENT, SADECE SANATÇI DEĞİL, ADAM GİBİ ADAM”

22. Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci gününde sahneye Yirmi7, Melek Mosso ve Haluk Levent çıktı. Ereğliler bir kez daha müziğin tadına doydu. Ünlü sanatçıları Türkiye’nin en büyük ödüllü festivalinde ağırlamaktan mutlu olduklarını açıklayan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Melek Mosso’ya sahne yasağı getiren zihniyeti şiddetle kınıyorum” dedi. Posbıyık, Haluk Levent’in de sadece bir sanatçı olmadığını belirterek; “O aynı zamanda fakire, garibana, yoksula yardım eden adam gibi adam” dedi.

Kültür ve Sanat ağırlıklı etkinlikleriyle görkemli bir şekilde devam eden 22. Uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nde bu kez Yirmi7, Melek Mosso ve Haluk Levent sahne aldı.

Yurtdışından, ülkenin değişik illerinden ve Zonguldak bölgesinden Kdz. Ereğli’ye akın eden binlerce vatandaş, müziğe doydu. Ünlü sanatçılar, Kdz. Ereğlilere muhteşem bir gece yaşattı.

MELEK MOSSO’YA SAHNE YASAĞI GETİREN ZİHNİYETİ ŞİDDETLE KINIYORUM”

Festivalin konserler bölümünde ilk olarak Yirmi7 sahne aldı. Alandakileri coşturan Yirmi7’ye Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, çiçek verdi, çeşitli hediye takdiminde bulundu.

Sonra sahne alan Melek Mosso, binlerce hayranı karşısında söylediği birbirinden güzel şarkılarla alanı coşturdu. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Melek Mosso’yu kültür ve sanata değer veren Kdz. Ereğlilerle buluşturdukları için mutlu oldukları söyledi. Mosso’ya sahne yasağı getirilmesine tepki gösteren Başkan Posbıyık; “Çağdaş, cumhuriyetçi, demokrat ve ülkesi için düşüncelerini ifade etmekten çekinmeyen bu Türk kadınını saygı ile selamlıyorum. Ona sahne yasağı getiren anlayışı şiddetle kınıyorum. Bu sahne Kdz. Ereğli halkının sanata, kadına, kadın haklarına saygı duyan sahnesi her zaman sizin emrinizdedir. Sizlerle beraber olmak bize büyük mutluluk ve onur veriyor. Sizi düşüncelerinizden, yüreğinizden dolayı kutluyorum” dedi.

Kdz. Ereğli’de şarkılarını söylemekten büyük onur ve gurur duyduğunu söyleyen Melek Mosso’da, “Bizi Ereğlililerle buluşturduğunuz için teşekkür ederim , iyiki beni misafir ettiniz. Son ses müzik dinleyebildiğimiz, eteğimizin boyuyla, yırtmacımızla, rüjumuzun rengiyle, kahkahamızla, üslubumuzla ve bizi kadın yapan şeylerle yafta yemediğimiz, yargılanmadığımız, özgürce yaşayabildiğimiz ve katledilmediğimiz bir gelecek hayali görmek için söylemekten, konuşmaktan, üretmekten asla ve asla vazgeçmeyeceğim” diye konuştu.

Mosso’ya Belediye Başkanı Posbıyık’ın eşi, Kdz. Ereğli Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık da, kadınların ürettiği ürünlerden çeşitli hediyeler takdim etti.

“HALUK LEVENT, SADECE SANATÇI DEĞİL, ADAM GİBİ ADAM”

Gecenin finalinde sahne Haluk Levent’in oldu. Ünlü şarkıcı binlerce müziksevere unutulmaz bir gece yaşattı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Haluk Levent’e 1996 yılında katıldığı Ereğli Festivali fotoğrafını hediye ederek şunları söyledi:

“Haluk Levent sadece sanatçı değil. Fakire, garibana, yoksula, muhtaç insanlara yardım etmek için dernekler kuran, SMA hastalarının peşinden giden adam gibi adam” dedi. Posbıyık ayrıca, Haluk Levent’in Ereğli’deki ihtiyaç sahiplerine 1 tır dolusu gıda kolisi göndereceğini açıkladı.

Uzun bir zaman sonra Ereğlilerle buluşmaktan mutlu olduğunu söyleyen Levent, 96 yılındaki fotoğrafını görünce, “Haluk Levent: O zaman çoğunuz yoktunuz, ben inanıyorum ki o konserden sonra anne babalarınız aşkla sizi yaptılar. Siz aşk çocuğusunuz, o zaman burada anne, babalarınız vardı ama şimdi sizler varsınız ne mutlu bana” dedi.

Levent’e Belediye Başkanı Posbıyık’ın eşi, Kdz. Ereğli Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık da, kadınların ürettiği ürünlerden çeşitli hediyeler takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.