Dolar 32,4570
Euro 34,8518
Altın 2.446,77
BİST 9.885,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 15°C
Hafif Yağmurlu
Zonguldak
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Sesli “Biz sizin hizmetkarınız olmaya talibiz”

Sesli “Biz sizin hizmetkarınız olmaya talibiz”
7 Mart 2024 15:19
122
A+
A-

Sesli “Biz sizin hizmetkarınız olmaya talibiz”

 

İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediyesi 1. Sıra Meclis Üyesi Adayı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli ve İYİ Parti heyeti Beykent Sitesi sakinleri ile bir araya geldi.

İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediyesi 1. Sıra Meclis Üyesi Adayı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli ve İYİ Parti heyeti Beykent Sitesi sakinlerinin davetine katıldı.

Site sakinleri 2007-2009 yılları arasında Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı yapan Murat Sesli’nin hizmetlerini unutmadıklarını belirterek, kendisine her türlü konuda güvendiklerini söyledi.

Site sakinleri “Önceki Belediye Başkanlığı döneminde asfalt yapınca duvara sıfır oldu.

Oradan da su geliyordu sitenin içerisine.

Bende işe gideceğim; siteden arkadaşıma ‘Murat beye selamımı söyle. Eski Kızılca Köyü muhtarı olduğumu söyle, o gerekeni yapacaktır’ dedim. Söyledi, üç gün sonra bizim arka tarafa 30 santim yüksekliğinde o kirişi yapıverdi. Murat Sesli bizim babamızın oğlu değil ama bizim arkadaşımız, dostumuz.

Doğruları da söylemek lazım; samimidir, sıcaktır.

Gönül, kibir yoktur. Yanına spontane şekilde her türlü girebileceğimiz bir arkadaşımız. Sizlere de zaten çok iyi tanıyorsunuz. O yüzden çokta fazla bir şey söylemeye gerek yok.” diye konuştu.

 

“Kadınlarımız Mayıs ayında Çanakkale gezisine hazır olsun”

Site sakinlerine hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi veren Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli, kadınlara Mayıs ayında Çanakkale gezisine hazır olmalarını istedi. Sesli konuşmasında şu sözlere yer verdi: “2007-2009 yılları arasında ki belediye başkanlığımız döneminde başarılı işler yaptık. Belediyecilikte deneyimliyiz. Ekibimizle birlikte yaklaşık 1 yıldır çalışıyoruz. Cumhuriyet’imizin 100. Yılında 100 proje ile Kdz. Ereğli’yi yeniden inşa etmeye geliyoruz. Şu ana kadar 10 mega projemizden 8’ini açıkladık, kalan ikisini de yakın zamanda açıklayacağız. Kdz. Ereğli’nin en büyük problemi trafik ve otopark. Bu sorunu ortadan kaldırmak için Kent Meydanı ile birlikte altına 4 bin araçlık otopark yapıyoruz. Burası dere kenarı ve geçenlerde bu dere taştı, çarşı esnafı büyük zarar gördü. Tabi bizim zamanımızda dere sürekli temizleniyordu. Geldiğimizde yine derenin temizliğini düzenli olarak yapacağız. Biliyorsunuz daha önce 3 bin 500 kadınımızı 67 otobüsle Çanakkale’ye gönderdik. Allah izin verirse ilk gezimize Mayıs ayında başlıyoruz. Her kes Çanakkale’ye gitmeye hazır olsun. Sadece Çanakkale değil Türkiye’nin bir çok bölgesine her yıl geziler düzenleyeceğiz. Kadınlarımıza çok önem veriyoruz. O nedenle meclis listemizde 11 kadın üyemiz var.

Kdz. Ereğli’nin değişik yerlerinde hayata geçireceğimiz güzel projelerimiz var. Size yakın olanda güzel bir projemiz var. Cezaevi yakında buradan kaldırılacak. Cezaevi ve Jandarma’nın olduğu yere spor kompleksi yapıyoruz. Altında yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, kadınlarımız için jimnastik salonu, açık ve kapalı halı saha, basketbol ve voleybol sahaları, yine altına da 500 araçlık otopark yapıyoruz. Biz sadece insanlara değil diğer canlılara da hizmet etmek istiyoruz. İlçemize tüm ameliyatların yapılabileceği bir hayvan hastanesi yapıyoruz. Barınağımızı büyütüyoruz. Aynı komplekse hayvan oteli yapıyoruz. Şehir dışında giderken hayvanlarınızı buraya ücretsiz bırakabileceksiniz. 24 saat hizmet veren birde hayvan ambulansımız olacak.”

 

“Biz sizin hizmetkarınız olmaya talibiz”

Seçimlere kuzeni Murat Sesli ile birlikte girmeye mecbur bırakıldığını anlatan Sesli, Kdz. Ereğli’nin 5 yılının daha heba olmaması için Op. Dr. Evrim Balbaloğlu ve meclis üyesi ekipleri ile hizmet için yola çıktıklarını ifade etti. Sesli konuşmasında “Seçimlere kendim katılabilmek için müracaatta bulundum. Ama adalete siyaseti karıştırdılar ve beni engellediler. 8 ay sonra zaten cezam biteceği için 5 yılımız daha kaybolmasın diye seçimlere kuzenim Murat Sesli ile birlikte giriyoruz. Bunda hukuksuz, kanunsuz hiçbir şey yok. Seçimleri kazandığımızda Kdz. Ereğli Belediyesi’ne geldiğinizde karşınızda Murat Sesli’yi göreceksiniz. 2002 yılında hatırlarsanız bu gün Cumhurbaşkanımız için ‘Muhtar bile olamaz’ dendi. Ama şu anda kendisi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı. Bizim durumumuzda hiçbir fark yok. Biz miting yapıyoruz, iznini devlet veriyor. Yeri belediye hazırlıyor. Önlemini emniyet alıyor. Otobüsümüz 2 aydır geziyor. Türkiye’nin 3. Büyük partisi İYİ Parti’nin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener bizim elimizi kaldırarak adaylığımızı ilan ediyor. Burada kanunsuz, hukuksuz bir şey olsa devlet bir adım bile attırmaz. Biz kanun ve hukukun tanıdığı haklarla seçimlere bu şekilde giriyoruz. Size gelip öyle böyle diyebilirler. Hiç birine inanmayın. Evrim Balbaloğlu’nu da orada göreceksiniz, beni de orada göreceksiniz. Biz hizmet etmek için yola çıktık. Kimseyi kötülemiyoruz. 1880 yılında bu yana görev yapan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz diyoruz ki; artık değişim zamanı geldi. Biz sadece yapacaklarımızı anlatıyoruz. Herkeste çıksın yapacaklarını anlatsın. Tercihi vatandaş zaten kendisi yapacaktır. Şu ana kadar şimdiki başkanımızda görev yaptı, AK Parti’de 5 yıl görev yaptı. Biz onların yapmadıklarını yapmaya talibiz. Bunun için bize 5 yıl görev verin. Eğer söylediklerimizi yapamazsak zaten siz gereğini yapıyorsunuz. O yüzden sizden bu kardeşinize, Evrim hocamıza ve diğer meclis üyelerimize oy istiyoruz. Yetkiyi vermek sizden, çalışmak bizden. Seçilecek belediye başkanı halkın hizmetkarı olmak zorunda. Biz sizin hizmetkarınız olmaya talibiz.” dedi.

 

Daha önce 14 ve 15. Belediye başkanlığı döneminde kendisinin en güzel şekilde yaptığını anlatan Sesli, festivalleri yine en güzel şekilde yapacaklarını ancak sanayici, tüccar, esnaf, taksici, halk otobüsçü, servisçilerden bir kuruş para alınmayacağını vurguladı. Sesli festivali festivali ulusal marketler ve bankaların yapacağını belirtirken Kdz. Ereğli sahilini bir ay gibi kısa bir sürede yapıp yaza hazır hale getireceklerini de belirtti.

 

“İşçi çıkartmayı bırakın, yeni işçiler alacağız”

Göreve geldiğinde belediyeden işçi çıkartıp çıkartmayacağıyla ilgili kendisine sorular sorulduğunu belirten Sesli “Biz soruyorlar; Göreve gelince işçi çıkartacak mısınız? Ben esnaflıktan geliyorum. Hangi belediye başkanı zamanında işe girmişse girmiş. Kesinlikle bir kişinin bile ekmeği ile oynamayacağız. Bunun sözünü net olarak veriyorum. Çalışanların hepsini seviyorum. Hatta bırakın işçi çıkarmayı yapacağımız projelerde çalışacak yeni işçiler alacağız. Bizim kimsenin ekmeğinde gözümüz yok.” Şeklinde konuştu.

 

“Erdemir ile ilişkilerimiz iyi olacak”

Erdemir ile görev yaptığı dönemde hiçbir sorun yaşamadıklarını, çok iyi anlaştıklarını anlatan Sesli, yeni dönemde de Erdemir ile her şeyi konuşarak iyi ilişkiler içerisinde olacaklarını söyledi. Sesli konuya ilişkin açıklamasında şunları konuştu: “2007-2009 yılları arasında görev yaparken Erdemir ile ilişkilerimiz gerçekten çok güzeldi. 120 bin ton asfalt dökerken Erdemir genel müdürünü aradım, nerede asfalt eksikleri olduğunu sordum. O zaman bir hafta Erdemir’in içerisinde asfalt döktük. O günkü rakamlarla Erdemir’in istediği yerlere 300 bin TL asfalt döktük. Bizde suyumuzun bir kısmını aldığımız Erdemir’e aylık yaklaşık 240 bin TL su parası veriyorduk. Genel Müdür beni aradı; ‘Başkanım belediye 3 aydır su parası ödemiyor, bir sıkıntı mı var?’ diye sordu. Dedim ki : “Suyun parasının ödenmemesi talimatını ben verdim. Bu suyu ben içmiyorum. Erdemir’de çalışan 7 bin kişi, aileleri ve Ereğli halkı içiyor. Allah’ın suyuna para mı vereceğiz?’ dedim esprili bir şekilde. ‘Tamam, yılbaşında mahsuplaşalım’ dedi genel müdürümüz. Yıl sonunda biz asfaltın parasını sileceğiz, onlarda suyun parasını silecek. Biz 300 bin TL’yi onlarda aylık ortalama 250 bin TL’den 3 milyon TL’yi silecekler. Yani 2 milyon 700 bin TL belediyenin kasasında kalacak. Belediye ile Erdemir’in ilişkileri iyi olursa Ereğli’nin suyunu kesemez. Kdz. Ereğli şu anda birçok ilden büyük. İl olmayı hak eden 10 ilçeden bir tanesi. Ereğli’nin suyunu kesme gibi bir şey asla olamaz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.