Dolar 32,4972
Euro 34,9560
Altın 2.429,83
BİST 9.799,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 19°C
Az Bulutlu
Zonguldak
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C

SON ÜÇ GÜN İÇİNDE AÇIKLANAN YERLİ VE MİLLİ HİZMETLER

3 Şubat 2022 01:27 | Son Güncellenme: 3 Şubat 2022 01:44
494
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti ;

Mustafa Kemal Atatürk’ün Vefatından Sonra Marshal Yardımlarına Muhtaç Kalsın,

Ekonomik Özgürlüğüne Kavuşamasın Ve İlelebet Sömürge Hayatı Yaşasın Tarzı Yönetildi.

Ta ki 2002 Senesindeki O Büyük Hamleye Kadar …

Türkiye Cumhuriyeti Özgür , Demokrat Diye Tanıtılsada Asla Özgür Ve Demokrat Çağdaş Olamadı…

Hatta Hiç Bir Zaman Yerli Ve Milli Hizmetleri Olmadı Ta ki Bu Döneme Gelene Kadar .

Dip Not :

Olanları da O Zamanın Yetkilileri Marshal Yardımı Yapan Sömürgeci Ülkelere Arka Kapıdan Teslim Etti

SADECE SON 3 GÜNDE ÜLKEMİZDE AÇIKLANAN YERLİ VE MİLLİ HİZMETLER BUNLARDIR.

1) THY, Türkiye’de yosundan üretilen biyoyakıtlı ilk uçuşunu bugün Paris’e gerçekleştirdi.

2) Türk tipi Hücumbot Projesinin ilk prototip gemi üretimine bu yıl başlanacak.

3) Bilecik’te 109 ton altın rezervi için yapılacak yatırım teşvik belgesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

4) Diyarbakır İl Hava Ambulans Merkezinde konuşlandırılan ambulans helikopter, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan yerleşim yerlerindeki acil hastaların imdadına yetişiyor.

5) EÜAŞ, 500 bin avroya mâl ettiği 180 MW gücündeki HES jeneratörlerini ilk kez Keban Barajında kullanmış ve seri üretime geçmişti. Bu yerlileşme hamlesiyle Keban Barajında verimlilik %20 arttı. Daha önce HES jeneratörleri 12 milyon avroya ithal ediliyordu.

6) AK Parti’li Esenler Belediyesi, lise son sınıf öğrencilerine müjdesini verdiği 1.000 TL eğitim desteğinin ilk taksidini hesaplara yatırdı.

7) ASELSAN tarafından hava ve kara savunması için geliştirilen Göker 35 milimetre Çok Maksatlı Silah Sistemi, hava hedeflerine karşı 4, kara hedeflerine karşı 5 kilometrenin üzerinde menzilde etkinlik sağlayacak. Göreve hazır.

8) ASELSAN, AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Platformu için Uydu Haberleşme (SATCOM) Sistemi teslimatlarını tamamladı.

9) Çanakkale Ayvacık Küçükkuyu Tünelleri’nde ilk ışık göründü. Tamamlandığında 50 dk’da geçilen Kazdağları rampalarının 5 dk’da geçilmesini sağlayacak tüneller sayesinde hızlı, konforlu ve güvenli bir ulaşım tesis edilecek.

10) Zonguldak Kilimli Yolu Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı tünelleri açılışına günler kaldı. Proje sayesinde Zonguldak’ın şehir trafiği rahatlayacak.

11) Toplam 2 bin 927 engelli vatandaşın kamuya ataması Şubat başında gerçekleştiriliyor.

12) Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle 2022 yılında 25,8 milyar TL olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesi 3,2 milyar TL ek bütçe ile 29 milyar TL’ye çıkarıldı.

13) Orman yangınları ile ilgili yerli ve milli insansız hava aracı sayısı 8’e, yangın söndürme uçaklarının sayısı 20’ye, helikopter sayısı 55’e yükseltildi.

14) Özel Kuvvetler Komutanlığı’na teslim edilecek PARS IV 6X6 Özel Operasyonlar Aracı’nın teslimatları 2022 yılı içerisinde başlayacak.

15) T-129 ATAK helikopterlerimizin ikinci konfigürasyonu için geliştirilen ve gösterge modülü dahil tüm sistemleri milli olan AVCI-2 Kask Sistemi bu yıl içerisinde kullanıma alınacak.

16) Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 bin öğretmenin ataması yapıldı.

17) Hollanda’da yaşayan Dilara Şahin, hastanede komaya girdi.Doktorlar “fişini çekeceğiz” dedi.Gözü yaşlı baba, Türkiye’den yardım istedi. Yardım talebini duyan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Dilara Şahin’i Türkiye’ye getirtti.Şuan Türkiye’de tedavisi devam ediyor.

18) Gaziantep Oğuzeli Besi TDİOSB Projesi ile ülkemizin et üretimine 40.500 ton katkı ve 5.000 kişiye istihdam sağlanacak.

19) Eskişehir Beylikova Besi TDİOSB Projesi ile ülkemizin et üretimine 6.750 ton katkı ve 1.400 kişiye istihdam sağlanacak.

20) Milli ekonomiye 561,2 milyon TL katkı sağlayacak Aydın Çine Gökbel Barajı inşaat çalışmaları tamamlandı.

21) Erzincan Besi TDİOSB Projesi ile ülkemizin et üretimine 7.650 ton katkı ve 1.000 kişiye istihdam sağlanacak.

22) 2022 yılının Ocak ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre %17,3 artarak 17,6 milyar $ oldu.Bu tüm zamanların en yüksek Ocak ayı ihracat rakamıdır.

23) Türkiye Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi, Contact Center World tarafından düzenlenen yarışmada “En İyi Kamu Hizmeti” kategorisinde, dünyanın en iyi çağrı merkezi seçildi.

24) 25 ülkeye ihracat yapan Akçalı Boya, Balıkesir OSB’de 50 dönümlük arazi üzerinde sprey boya tesisi inşa edecek. 2023 yılında üretime geçecek tesis ilk etapta 20 milyon adetlik sprey boya üretim kapasitesine sahip olacak.

25) Amasya Merzifon OSB’de yapımı tamamlanan Çınar Hazır Giyim Tekstil Konfeksiyon Fabrikasında üretim başladı.

26) Burdur Bucak’ta günlük 400 ton süt işleme kapasitesiyle faaliyete başlayan Duranlar Süt Fabrikası 12 bin m2 alanıyla bölgenin en büyük süt fabrikalarından biri.Çevre köylerden süt alımına başlanan fabrikada 500 kişi istihdam edilecek.

27) Aksaray’ın önemli mobilya firmalarından Beyhan Mobilya’nın Aksaray OSB’deki yeni fabrikası geçtiğimiz günlerde faaliyete geçti.

28) Galvanizli sac, boyalı galvanizli sac ve dkp sac ürünleri işleyen Ünallar Metal firmasının Ankara Sincan’da inşa ettirdiği fabrikasında üretim başladı.

29) Titan Makine firmasının Ankara Sincan’da kurduğu yeni fabrikasında üretim başladı.Firma; beton püskürtme makinaları, beton mikserleri, beton pompaları gibi iş makinaları üretmektedir.

30) Beyçelik Gestamp firmasının Bursa TEKNOSAB’ta kurduğu üretim kampüsünün 11 bin m2’lik alana sahip ilk bölümünde üretime başlandı.Firma otomotiv sektörüne kalıp, teçhizat ve komponent tasarlayıp üretiyor.

Kaynak Bahadır Tekin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.