Dolar 32,5604
Euro 34,9941
Altın 2.423,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

VEKİL ADAYI 40 YILLIK ARICI GİBİ..

VEKİL ADAYI 40 YILLIK ARICI GİBİ..
2 Mayıs 2023 23:00 | Son Güncellenme: 3 Mayıs 2023 02:34
439
A+
A-

VEKİL ADAYI 40 YILLIK ARICI GİBİ..

28. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Op.Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul seçim çalışmaları kapsamında Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği’ni(ZAYBİR) ziyaret etti.

ZAYBİR Başkanı Abdurahman Candan misafirlerini Birliğe ait arılıkta ilkbahar bakımı yaparken karşıladı. Başkanı arıcı kıyafeti ile kovanın başında gören Ertuğrul hemen maske isteyerek soluğu Başkanın yanında aldı ve bakıma eşlik etti. Kovan açıp petek çıkaran ve inceleyen Ertuğrul’un el yatkınlığından bu mesleğe hiç yabancı olmadığı gözlemlendi.

Daha sonra Yönetimi ile birlikte Vekil adayı Ertuğrul’u çay sohbetine davet eden Başkan Candan hayırlı olsun dileklerinde bulunarak konuşmasına başladı. Zonguldak ve Ülke arıcılığı ile ilgili sorunları ileten Candan çözüm önerilerinide sunarak Tarım Bakanlığında mutlaka bir arıcı Bakan yardımcısının bulunması gerektiğini belirtti.

Milletvekili Adayı Ertuğrul farklı bir meslek mensubu olmasına karşın arıcılığa özel ilgi duyduğunu boş zamanı olduğunda mutlaka arıcılık yapmak istediğini ifade ederek vekil olarak meclise gittiğinde mutlaka arıcılıkla ilgili istişarelerine devam edeceğini, kendisine iletilen sorunları ilgili birimlere ulaştırıp takip edeceğini, Kanun, yönetmelik ne gerekiyorsa ilgileneceğini belirtti ve iktidar partisi vekili olmanın sorunların çözümü daha kolay olacaktır dedi.

Ertuğrul Kestane gal arısı ile ilgilide son durum hakkında bilgi almak isteyerek gerçekten mesleğe ve sektöre olan ilgisini birkez daha ortaya koydu. Başkan Candan Gal arısı meselesinin adeta pandemi etkisinde olduğunu, arıcılığa dolayısı ile kestane balı üretimine olumsuz etkisinin giderek arttığını belirterek tek çözümün biyoljik mücadele yoluyla olduğunu ve uzun bir süreç alacağını söyledi. Ertuğrul Bir kez daha arıcıların Ankara’daki sesi olacağını belirti ve üretim sezonunun bereketligeçmesini dileyerek Birlik alanından ayrıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.