Dolar 32,5554
Euro 34,8359
Altın 2.430,35
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 16°C

ERDEMİR OLMASA SÖZ VERDİĞİNİZ FAKÜLTEYİ YAPAMAYACAK KADAR ÜLKEMİZİ FAKİR GÖSTEREN SİZLER BAŞARISIZ SINIZ!

ERDEMİR OLMASA SÖZ VERDİĞİNİZ FAKÜLTEYİ YAPAMAYACAK KADAR ÜLKEMİZİ FAKİR GÖSTEREN SİZLER BAŞARISIZ SINIZ!
24 Ekim 2022 18:40
550
A+
A-

Akgün Haber :

Sanki Kent Meydanını CHP li belediye yıktı!

Uçar “Kent meydanı yeri görüntü kirliliği” 

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı’nda gündemdeki gelişmeleri ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdemir’in Ereğli’ye fakülte binaları yapımı için 3 milyon dolar para aktaracağını açıklayan Uçar, ilçe genelinde yapılan ve yapılması hedeflenen projelere ilişkin açıklamaları şu şekilde:

Akgün Haber: Beceriksizliğe Bahane 

“EREĞLİ-DEVREK KARAYOLU”

“Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar ki süreç içerisinde önceliklerimizden bir tanesi Ereğli-Devrek karayolu müzmin hale gelmiş bir sorundu. Artık bu konunun konuşulmaması noktasında girişimler yaptık. Bakanımız yolun biran önce bitirilmesi noktasında özel bir toplantı yaptı. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ağız ve Diş Sağlığı da var.

Akgün Haber : Devrekten ,Zonguldak’tan kaç kişiyi fabrikaya soktunuz ?

 

“OYAK BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜK”

Fakülte binalarının yeri ile ilgili uzun zamandır Erdemir’in yapacağı katkıya bağlı olarak ve Ereğli’deki hayır severlerimizin de vermiş olduğu bu heyecanla bu binaların yapılması noktasında süreç başlatmıştı. Yerel yönetimlerin Erdemir ile ilgili kavga ve çatışmadan ötürü bu ne yazık ki gecikti.

Bu konu ile ilgili OYAK Başkanı Süleyman Savaş Erdem’le görüştük, kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Ereğli’ye böyle bir desteğin verilmesi noktasında özel talebimizi geri çevirmedi.

Sonunda OYAK Yönetiminden Ereğli’ye yapılacak fakülte binaları ile ilgili 3 milyon dolar bağış verilmesi noktasında karar çıkarttılar. Protokolü yapıldı. Sonuçta Ereğli’deki hayır severlerin de bu uzun zamandır bekleyen sorununu da ortadan kaldırılması noktasında kendilerinin destek vereceğini ifade ettiler. İnşallah bu proje hayata geçecek ve temelleri atacağız.

Akgün Haber : Milletvekillerinin Beceriksizliği Yüzünden Milletvekili 2 ye düşecek !

 

HÜKÜMET KONAĞI VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNALARI

Ereğli Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ile ilgili süreç çok uzadı. Bunun da müsebbibi sadece merkezi hükümet diyemeyiz. Yerel yönetimlerle merkezi hükümetler ne kadar uyumlu çalışırlarsa o bölgeye hizmetler de o kadar hızlı ivedilikle gelir. Yerel yönetimlerin yapması gerekenler var merkezi hükümetin yapması gerekenler var, diyalog kurulamadığı için bazı hizmetler gecikti. Önümüzdeki günlerde Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binası yapılacak.

 

EREĞLİ ÇEVRE YOLU PROJESİ 

Hedefe koyduğumuz Ereğli-Devrek karayolu, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binası, fakülteler gibi önemli projelerimizi peyderpey hayata geçirmeye başladık. Ereğli’nin en önemli sorunlardan bir tanesi çevre yolu.

Ereğli trafiğinin rahatlaması noktasında çevre yolunun önemini biliyoruz. Karayolları Genel Müdürümüz ve Bakanımıza bunu ilettik. Bölgemizde Filyos Vadisi ile ilgili yapılan çalışmalar, ulaşım ağının biran evvel bitirilip hizmete girmesi var. Önümüzdeki dönemde de Ereğli çevre yolunun yatırım programına alınıp sorunun ortadan kalkması için çaba harcayacağız.

KISIR DÖNGÜDEN KURTULAMAYARAK”

Yerel yönetimlerden bahsediyoruz.

Bazı belediyeleri de görüyoruz halen daha eleştiri yapmak, tenkit etmek, magazin belediyeciliği yapmak gibi düşünce içerisindeler, ondan kurtulamıyorlar.

Ereğli, sosyal, ekonomik olarak önemli ilçelerimizden bir tanesi. Dinamik bir ilçe. Ne yazık ki kısır döngüden kurtulamayarak yerel anlamda belediye başkanının vaatlerinden hiçbirini hayata geçiremedi, merkezi hükümet bir sürü proje yapmasına katkı sağlamasına rağmen bir takım çevreler tarafından eleştirildiğini görüyoruz.

EREĞLİ’YE CAMİ PROJESİ

Ereğli’ye cami yeri ile ilgili bir toplantı esnasında belediye başkanına şu ifadeyi kullandım, ‘Başkanım 2023-2024 belki biz belki siz yoksunuz, makamlar bize baki değil bu makamlarda görev süresi içerisinde toplumun taleplerine cevap verme noktasında hassasiyet göstermemiz lazım ‘dedim.

Hem muhalefet hem bizler bir araya geldik, belediye başkanımız ile ortak bir toplantı düzenledik.

Buraya yapılması noktasında hayır severlerin talebi heyecanı var, altına bin araçlık otopark üzerine cami, çevre düzenlemesini yaparak Zonguldak merkezdeki projenin bir benzerini buraya yapalım dedik. Bir takım çevreler camiyi sadece ibadet yeri olarak görüyorlar, cami çevresi ile birlikte sosyal tesis. Bir takım çevreler hemen geri atmaya kalkıyor, direnmeye kalkıyor. Bunlar sizi rahatsız etmemesi lazım, sahip çıkılması gerekiyor denilmesine rağmen bu talebimize sıcak bakılmadı. Daha önce sahile yapılsın diye kameraların karşısına geçen bunu vatandaşa anlatan belediye başkanımız şimdi buraya yapılmasın diyor. Neresinde olmak istiyorsunuz, ne yapmak istiyorsunuz? Toplumun karşısına çıkıp deyin ne yapmak istediğinizi görelim. Dün dediklerini bugün inkar eden bir döngü içerisindeyiz.

KENT MEYDANI YERİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ

Kent Meydanı diye daha önce ilan ettikleri çevre düzenlemesi yapacakları yer ile ilgili yüklenici firma kimdir, ne yapıyor, kimler yapıyor, etrafını çevirerek bir süreç yaşıyorlar.

Açıklayacağını söylediler bu da kaldı.

Bahsettiğimiz yer Ereğli’ye müthiş derecede görüntü kirliliğine yol açan yerdir.

Bunun biran evvel ortadan kaldırılması Ereğli’ye kazandırılması lazım derken yerel yönetimlerin duyarsızlığını ve ilgisizliğini ve tezatlığını görüyoruz. Açıkçası sivil toplum kuruluşları ve basından da bir eleştiri görmüyoruz.

Özellikle şunu da ifade etmek istiyorum belediye başkanının en büyük özelliklerinden bir tanesi de festival. Festivallerle gündemde kalmaya çalışan bir anlayış.

Yapılan festivalde de ödül verdiği zatı buradan kınıyorum, en son yaptığı açıklamalar da belli. Buna bağlı olarak da hafta sonu yapılan baro seçimlerindeki bazı illerdeki barolarda eleştirildi, tenkit edildi. Buna rağmen bir belediye başkanının çıkıp vermiş olduğu bu ödül ile ilgili bir açıklama yapmaması manidardır. Bu zihniyetle hareket eden bir yerel yönetimlerde, yöneticilerle siyaset yapıyorsunuz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.