Dolar 32,5515
Euro 34,8962
Altın 2.426,31
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Zonguldak 18°C
Az Bulutlu
Zonguldak
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C

Subaşı Halkı İsyan Etti

Subaşı Halkı İsyan Etti
1 Şubat 2021 22:56
828
A+
A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Süleymanbeyler Köyü (SUBAŞI) köyünde yaşanan elektrik sıkıntısı sonrasında köy halkının isyanı yapılan canlı yayında “HALKIN İSYANI” ifade edilmeye çalışıldı.

İŞTE O CANLI YAYINDA YAPILAN PAYLAŞIM…

Bölgemizde geçen hafta yağan yoğun karla beraber meydana gelen sıkıntılar sonrasında köyümüzde bu durumdan ciddi şekilde nasibini aldı. Muhtar Mehmet Morcu ve Ekibi Azaları oluşan sıkıntıları çözmede ve köylünün sorunlarına cevap vermekte çok yavaş kalarak uzun süre köy yollarını açmakta, elektrik konularında bilgilendirme ve destek sağlamada yetersiz kaldılar.

Köylünün bu konuya çok tepki gösterdiği ve şikâyetçi olduğu yollarının kapalı olduğunu kimsenin bilgi vermediğini ve açılmadığından dert yandılar.

Muhtar nerede sorusunu soran köylü 1 hafta sonra bu soruya cevap bulabildi.

Köyümüzün en büyük mahallelerinden biri olan Hacullu Mahallesinin yolları ve elektriği 1 hafta sonra çözülebildi. Diğer mahallelerde kendi kaderine mahkum edilirken köylü resmen unutularak sahipsiz kaldı.

Bu duruma tepkili olan köylü halkı sitemkar sözlerle bu kez MUHTAR SINIFTA KALDI dediler.

Ayrıca tarafımca sosyal medya platformları Facebook ve Instagram üzerinden yayınladığım Enerjisa yönelik tepki niteliğindeki elektrik problemini dile getirdiğim video Ereğli bölgesinde 15 bin kişi tarafından izlenerek, alakam olmayan haber siteleri tarafından haber yapılarak, köylü halkından ve tanımadığım kişilerce sayısız kez paylaşılarak, oluşturduğum Enerjisa Kampanyası 5000 üzerinde görüntülenerek yüzlerde paylaşımı yapıldı ve köylü bu konuda birlik olmayı başararak tarafıma destek verdi.

Ancak Muhtar ve ekibinin sosyal medya hesaplarına girilip bakıldığında bu konuya yönelik ne paylaşım ne de destek verdikleri görüldü. İmza kampanyasına bile katılmadılar. Sessiz şekilde olup biteni izleyen Muhtar ve Ekibi köylüyü sahipsiz bıraktı.

Köylü ise bu konuda birlik olmayı başararak, videoyu sayısız kez paylaşarak yayılmasına ve seslerini duyurmaya çalıştı. Muhtar ve Ekibi köydeki vatandaşların sayfalarını ziyaret ederek köylünün bu konudaki paylaşımını görebilirler.

Umut ediyoruz ki bundan sonra ki yaşanan problemlerde sessiz şekilde köşelerine çekilip olup biteni izlemek yerine köylüye açıklama yaparak durumu kabullenerek süreci köylüyle birlikte ilerletmeye çalışırlar.

Sosyal medyadan yapılan her iyi çalışmanın paylaşılmasıyla köylü halkını kandıramaz ancak sıkıntılı günlerde hatalar ve yanlışlar kabullenerek köylüden destek istemek onlarla birlik olmak daha doğru olacaktır.

Nitekim bu kez köylü birlik olurken Muhtar ve Ekibi elektrik kesintisine yönelik videoyu paylaşmayarak ve kampanyaya katılmayarak, köylerdeki sıkıntıları çözemeyerek yağan bu karı kendi üstlerine yağdırmayı başardılar ve karın altında ezildiler.

Bahsettiğim Video Linki Umarım Bunu Tekrar İzleyip, İşlerine Gelirse Bu Kez Paylaşmayı Akıl Edebilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.